Ti szoktatok eljárni használtautókat nézegetni?
Engem érdekel pár régebbi kocsi (1-2 milla közöttiek) hogy milyen lehetett (vezetni, beleülni, stb...), aztán el szoktam menni vezetni, de végül sose veszem meg, csak olyan fura a helyzet h a végén elköszönök és nem jelentkezek többet.
Meg alapból nézelődni is járok így telepekre, és csak kívülről nézegetem a kocsikat, aztán esetleg 1-2-t kinyittatok, de van hogy ennyi elég is és nem vezetem, de van hogy hahu-n találok egy jót és kiváncsi vagyok rá és elmegyek megnézni.
Pl: multkor láttam egy jó f astrat és mivel olyanba még nem ültem elmentem vele egy próbakörre és kipróbáltam mindent, meg átnéztem, stb.. , ilyenkor persze nem száguldozok, hanem csak megyek egy kört tök normálisan.
Még olyan is érdekelne hogy egy nagyobb telepen ahol sok az ilyen középkategóriás, 5-20 éves kocsi, megegyezni a tulajdonossal hogy az összes kocsit kipróbálhassam egy megállapított összeg fejében.
Nem tudom ki az aki a zsebében egy-két millióval megy el megnézni elsőre egy autót.
Nekem mikor autót vettem, ott csücsült a bankszámlámon a pénz. Azt pedig csak akkor veszem ki, vagy utalom el az eladónak, ha minden megfelel az autóval állapotfelmérésen is, és csak a szerződés aláírása várat magával.
Amúgy, kérdező! Irigyellek, hogy ennyi szabad időd van. Bár csak én unatkozhatnék egyszer ennyire, hogy ráérjek hirdetés alapján embereket felhívni és csak úgy unalomból autókat nézegetni.
Mikor autót vásároltam, akkor persze megtettem. De nem hobbiból, hanem azért hogy megtaláljam a megfelelőt.
Tesztpilóta....
Én még bármelyik autómat adtam el, addig nem vezette senki míg, ott nem volt a pénz, meg úgy nem állt a dolog, hogy írjuk az adásvételit. Kíváncsi volt, beült mellém megmutattam neki, hogy jó, ennyi. Komolytalan hülyegyerekek ne az én autómon örömködjenek.
Te potyaleső... :P
Én csak a neten szoktam nézegetni használtautókat. De csak akkor ha látok valami nekem tecccőt az úton és kíváncsi vagyok mennyi az értéke. Autókereskedésekbe nem igazán járok mert ott 2x es árba van ugyanaz.
Mondjuk én pénzzel a zsebben megyek autót nézni, meg venni is. Mert mondjuk ha beleszeretek, akkor legalább lefoglalózom. Mert lehet, hogy másnap már nem lesz meg. Persze, lehet, hogy egy év múlva is ott fog állni, de ez mindegy. Pénz beszél, aki hamarabb csenget az viszi, ilyen világban élünk. Szerintem lehet látni, valakin, hogy szélhámos, vagy valóban érdekli az autó. Pár száz ezer meg mindig legyen nálad.
A ház meg egy idióta példa volt, ne vedd sértésnek, de mondjuk igen. Amíg nem rak le 15-20 vagy akárhány millát, addig nem fürödhet, nem kajálhat, nem dughat a házamban. Bejöhet, szétnézhet, de nem próbálhatja ki. Lásd autó.
Tegnap voltam. A cél az volt, hogy kipróbáljak egy ugyanolyan autót mint az enyém csak dízelben.
Hát beszoptam a brét, mert régóta állt már kereskedésben a kocsi és be sem indult a lemerült akksi miatt. Még szerencse, hogy pár kilométerre volt csak.
Nem baj, megyek a következőre! :)
Az sem jellemző, hogy ott van mindenkinél a pénz, még ha komolyan is keres autót. Esetleg egy nagyon olcsó esetén igaz lehet. Sok helyre kell elmenni, magánszemélyekhez, autótelepekre. Nem sok ember mászkál ennyit sok pénzzel a zsebében. A minimum az, hogy egy nyilatkozatot alá kell íratni a kipróbálóval arról, hogy amíg ő vezeti az autót, addig ő fele érte. Mert ha tönkreteszi, összetöri az autót a próbaút során, akkor nyilatkozat után képes azt mondani, hogy ott se volt.
Ha én eladnám az autómat, akkor biztos, hogy benne lennék abban is, hogy elvigyük állapotfelmérésre és kisebb próbakörre. Azt viszont nem szeretem, amikor valaki elkezd szemétkedni, lehúzni az autót, sokszor már telefonban kérdezősködés közben: "10 000 km-enként cserél olajat? Áhhá, tehát utána már biztosan eszi az olajat!" a marhának eszébe sem jut az, hogy van, aki így is vigyázni próbál az autójára és nem hisz a gyári 15 000 km-es ajánlásnak. Vagy személyesen: "Ott egy fénytörés a tetőn, a motorháztetőn meg egy másik! Áhhá, ez jégkáros!" - de az eszébe nem jut, hogy a jégkáros autók tele vanak kráterekkel, ha csak 1-2 van, akkor azok úgy keletkezhettek, hogy eltérő időben esett rá az autóra itt-ott valami. Az ilyenek már próbakört sem nyernek, elköszönök.
Szóval ha valaki csak tesztpilóta, az úgyis kiderül, mert a vevők általában rendesen kikérdezik az eladót és körbenézik az autót, a próbakör meg a végére marad, amikor már arra érdemesnek találják.
A kérdező egyébként hány éves? Csak azért kérdezem, mert nem látott még egy jó f Astrát sem és ideje is biztosan van erre a hobbira.
A pályanapra kellett volna kimennie a kérdezőnek, ott voltak igazán jó autók is, biztosan meg lehetett volna egyezni néhány tulajdonossal.
10:
Én nemrég vettem kocsit, ha ezzel indított volna az eladó, akkor esélytelen, hogy megvegyem, hiába tudom, hogy vannak olyanok is, mint a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!