Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szabad régi dízeles autót venni?

Szabad régi dízeles autót venni?

Figyelt kérdés
300 körül vennék most átmeneti autót(kb 1 évre).Mivel dízelekben általában sok százezer km van,nem tudom mennyire lehet kifogni egy használható darabot,amire nem kell ráköltenem fél év alatt az árának a háromszorosát...

2012. okt. 14. 19:52
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsokat! renault megane 1.9 dti-vel vannak valakinek tapasztalatai? 400.000 kilométert futott.ismerősé és elég olcsón adja,de a kocsi múltjáról semmit nem tudok!
2012. okt. 15. 12:02
 12/24 anonim ***** válasza:

5évig Renault szervízben dolgoztam,merem állítani jobbak mint dci utódjai.Bosch VP elektronikus adagolóval van szerelve,a számítógép a tetejébe van ráépítve,nincs vele annyi baj mint a common rail-el,hiszen ott az injektotoknak darabja 90eft,felújítása is 40-45eft.A dti nem annyira kényes.Kollégámnak ilyen volt,pályán 5.5et evett.

Ritka volt hogy a VP tönkrement,újonnan 3-400eft bontottan 100ért már kapsz garival,40-50ért bizonytalan állapotút.

A porlaszók nagyon sokat elmennek anélkül hogy cserélni kéne őket,szinte hozzá sem kell nyúlni.Maga a Megane nnagyon jó széria,nem úgy mint a Megane II.

Ami kicsit sűrűbben kopik:

-stabilgumik 2eft

-talpas 3-4eft

Külső ajtózárak szoktak egy idő után eltörni mert műanyag az egész,csomagtérzár,apróságok.

A 400ekm relatív,attól függ kapott-e időben olajcserét,gázolaj minősége stb.

Ez a tipus nem rohad /amíg nem sérül/ ,a sárvédőíveken szokott felületi rozsda lenni.

2012. okt. 15. 12:21
 13/24 A kérdező kommentje:

elég jó módú családban volt az autó,nem hiszem,hogy az olajon vagy a kopó alkatrészeken spóroltak...csak engem valahogy mégis megriaszt az a 400.000,annak ellenére,hogy tudom nagyon jól mennyit futnak átlagban a hasonló korú dízeles autók!

ha egy ilyen dti normálisan volt és lesz is szervizelve és nincs kitaposva a lelke,akkor kb hány kilométert bír ki anélkül,hogy a fél motort cserélni kellene?

2012. okt. 15. 12:32
 14/24 anonim ***** válasza:

Figyelj,Masterban, igaz azok nagyobb motorok voltak,nem volt ritka a 7-800ekm sem.Ha nem volt hajtva én azt mondom még évekig szolgálhat nálad,elmhehet még akár 200ekm-t gond nélkül.Ha megveszed a vezérműszíjat,vízpumpát olajat szűröket cseréltesd le,írd fel az állást dátumot,figyelj oda rá /szíj 120ekm vagy 5 év olajat 15ezrenként érdemes légszűrővel együtt/ meghálálja.

1.2 1.4 benzines Cliokban,Megane-ban sem volt ritka üzletkötő autókban a 3-400ekm,pedig azok jelentősen nagyobb fordulatszámtartományban üzemelnek.

Ne félj tőle:)

2012. okt. 15. 12:46
 15/24 A kérdező kommentje:

azokat mindenképpen cseréltettem volna,mert most költött haverom 250.000-et a lagunára szakadt vezérműszíj miatt!

eddig mindegyik autónkat megnézte szerelő mielőtt megvettük és amikor megvettük,akkor átnézte a teljes autót.köszi a tanácsokat!

2012. okt. 15. 12:50
 16/24 A kérdező kommentje:

valamelyikőtök nem tatabányai? :D

ott van a renault és jelen pillanatban nincs kivel megnéznem.

2012. okt. 15. 20:47
 17/24 anonim ***** válasza:
Olvastam egy cikket amiben írták,hogy a Megane 1.9dti motor jobb ,mint a Golf3 1.9tdi!Kulturáltabb,jobban gyorsul!
2012. okt. 16. 09:14
 18/24 anonim ***** válasza:
Szivesen elmennék veled,de sajnos van köztünk kb 1700km:(
2012. okt. 16. 15:23
 19/24 A kérdező kommentje:

hangsebességgel másfél óra :D

amúgy köszi!

2012. okt. 16. 20:34
 20/24 anonim ***** válasza:

Már mindent leírtak előttem a hozzáértők, csak egyetlen dolgot nem.

Mégpedig azt, hogy 300ezerért nem létezik normális állapotú dízelautó, csak a mesében!!

Amennyiben egy dízelautónak normális, gondos gazdája volt, akkor nem kótyavetyéli el ennyiért.

Amit viszont ennyiért odaadnak, az sanszos, hogy egy hulladék, amire ráköltöd a gatyádat majd.

Egy jótanács:

Az autó egy km.-re eső összköltségét nézzed, ne pedig a fogyasztást.

A te esetedben jobb választás lehet egy kis cm3-es benzines, de ha nem értesz hozzá, azzal is jócskán be lehet fürdeni.

Végezetül: MINDENKÉPPEN vigyél magaddal egy hozzáértőt, mert te ebben teljesen laikusnak tűnsz.

2012. okt. 19. 00:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!