Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Jobb ha üresbe indítom be az...

Jobb ha üresbe indítom be az autót mint ha 1-esben van hagyva a váltó és úgy indítok? Úgy tudom üresben kímélőbb!

Figyelt kérdés
És ha üresbe indítotok, kuplungot benyomjátok? Mert én mindig, de a párom azt mondta Ő ilyenkor nem szokta, csak ha sebességbe indít (Ő mindig így szokott, meg úgy is hagyja mikor leállítja) egy autót használunk :)
2012. okt. 14. 03:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én üresben is kinyomom a kuplungot indításnál, ezzel kímélve az önindítót, mivel így nem kell a kuplungtárcsát és a váltó tengelyét is megforgatnia, ami mellesleg plusz áramot is igényel, ezért ha már kevés kraft van az aksiban, így könnyebben indul be a motor. Ennek a hatása főként télen látszik meg, és inkább a régebbi autók voltak kényesek az ilyesmire, de az újabbak indítómotorjának is jobb, ha kinyomott kuplunggal vannak indítva. Ami a megállást illeti, ha nem otthon, garázsban, udvaron, stb. helyen állsz meg, hanem egy kicsit lejtősebb utcában vagy ilyesmi, akkor célszerű sebességben hagyni, és ha lehetőség van rá, a padka felé kormányozni a kerekeket, arra az esetre, ha a kézifék meghibásodna.
2012. okt. 14. 03:40
 2/11 anonim ***** válasza:
ha jó az önindító. és azb akksi akkor gyakorlatilag teljesen mind1...
2012. okt. 14. 10:03
 3/11 anonim ***** válasza:
Könnyebben tekeri ha be van nyomva a kuplung.
2012. okt. 14. 10:23
 4/11 anonim ***** válasza:
Nem csak azért érdemes üresben kinyomott kuplunggal indítani mert kímél egyes alkatrészeket. Szerintem ez arra is jó hogy duplán bebiztosítod magadat nehogy sebességben indítsál rá.
2012. okt. 14. 11:52
 5/11 anonim ***** válasza:
Én is megnézném, hogy melyik autósiskolában tanítják azt, hogy a kocsit sebességben kell indítani!
2012. okt. 14. 12:10
 6/11 anonim ***** válasza:
attól hogy az autós iskolában, ahol egy sablon szerint tanítanak, hogy az utolsó hülye is el tudja vezetni az autót egy "algoritmus" alapján, még be lehet indítani minden további nélkül sebességben kinyomott kupplunggal is, akármilyen hihetetlenül hangzik ez egy magadfajta szakértőnek...
2012. okt. 14. 16:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy be lehet akármilyen sebességben indítani, amíg ki van nyomva a kuplung, nyilván nem erre gondolt az előző válaszoló. Inkább a biztonsági szempontokra, ha véletlenül lecsúszik a vezető lába a kuplungról akármi miatt, megugrik a kocsi és akár az előtte parkolónak is nekimehet vagy akár el is üthet valakit. Nem nagy az esélye, de ez is veszélyforrás lehet, és az elkerülése érdekében igazán nem nagy dolog kivenni üresbe indítás előtt a váltót, ha megálláskor sebességben hagytuk.
2012. okt. 14. 20:51
 8/11 anonim ***** válasza:
szerintem meg ez baromság, ennyi erővel szűk helyre parkoláskor mikor finoman centizel a kupplunggal, ottis leugrik a lábad? Ha valaki ennyire dilettáns hogy véletlen leugrik a kupplungról, vagy magassarkúban bohóckodik és azért, az ne üljön a volán mögé...szerintem...
2012. okt. 14. 21:57
 9/11 anonim ***** válasza:
Kinek hogy esik jól, mindenesetre szerelőműhelyben volt már ilyenből baleset, hogy az egyik szerelő indítózott, kocsi megugrott, másik szerelőt odanyomta a falhoz. Egyébként egyetértek azzal hogy aki ennyire figyelmetlen, stb. az inkább ne is üljön kocsiba, de sokan mégis megteszik.
2012. okt. 14. 23:37
 10/11 anonim ***** válasza:
4. vagyok a 9. nagyjából leírta hogy mit is akartam mondani evvel hogy ha üresben van az autó és kinyomod a kuplungot akkor duplán bebiztosítod magadat hogy ne történjen semmi baleset. Nem poénból így oktatják vezetésen is. Nincs olyan sok ideje jogsim de már aránylag sokat vezettem és a megállás/elindulás dolgot még mindig úgy csinálom ahogy tanították.
2012. okt. 15. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!