Mi a különbség a golf4 1.9tdi ben amiben 5illetve 6 sebességes váltó van? Honnan tudhatom hogy pdtdi is az autó?
sima TDI-ben tudtommal csak 5 sebességes váltó van. PD TDI-ből van mind2. Egyrészt onnan tudhatod, hogy pd tdi csak 2001-től van szerintem, másrészt a ha a motortérben nem utal erre semmi, akkor a motorkód alapján megnézed, vagy simán megnézed a forgalmiban hány kilówatt. A sima 1.9 TDI-ből az erősebb ugye 110 lóerő, az 81 KW kb. e körül kell legyen a forgalmiban, meg van a 90 lovas, értelemszerűen az még kevesebb. A 130lóerős PD TDI-nek a forgalimjában viszont 95-96 KW kell legyen kb. Ezen kívül az első PD TDI-k között volt talán 115 lóerős, kb. egy évig max, illetve késői évjáratokban volt 150 lóerős is, de ezek ritkák...
A váltón kívül egyébként műszakilag nincs különbség 5-és 6 sebességes között, a 6-osban rövidebbek a fokozatok, ennyi.
én erre az autóra gondoltam,akkor ez biztos pdtdi?mert 116lóvas és 6sebességes.mert ha az akkor szerintem keressek másikat.az eladó azt mondja hogy nem az de nekem gyanús kicsit.
Hello!
Mivel nagyon hajszoltam PDTDI motorral felszerelt Golfot így észrevettem egy detailt,ami alapján a legegyszerűbben,az első ránézésre(anélkül hogy levedd a motortakaró fedelet) meg tudod különböztetni a dízelmotrokat,hogy az most PDTDI vagy sima TDI.Ez a rész pedig az olajbeöntő nyílás.Ha felnyitod a motorháztetőt akkor,ha jobb oldalon van az PDTDI,ha pedig bal oldalon akkor sima TDI.Passatoknál más a helyzet mert ott nem keresztben van elhelyezve a motor,hanem hosszában van,de ez alapján logikusan kikövetkeztetheted,csak fordítsd meg a felyedben 90 fokkal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!