Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ujra Simson váltó kérdés!?...

Ujra Simson váltó kérdés!? Segítsen aki jobban ért hozzá köszönöm.

Figyelt kérdés
Simson sr50 - új kuplungkosár-kiskerék - lamellák - tányérrugó főtengely-szimering minőségi 10w40 váltóolaj (kb2,5 dl) 1 hete van összerakva és még mindig befog állítgatok mindig a tányérrugónál hogy elfogatható legyen de váltás közben csattan a váltó és néha ciripel a bordás tengely. Köszönök minden érdemleges választ.
2012. okt. 7. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ciripel a bordás tengely? :O :D

Amúgy a váltóba 4dl olaj kell, szóval öntsél még hozzá gyorsan. A "befogás" pedig mit takar?

2012. okt. 7. 17:57
 2/8 A kérdező kommentje:

Most leengedtem kb 2-2,5dl olaj volt benne de a nívón így is megjelent mert az sr50 blokkja kicsit döntöttebb.

Befog : kuplung 1-es és fullad a motor + váltás közben nehezen veszi a sebességeket addig addig állítgattam a kontrázott csavart míg volt amikor jobb volt és volt hogy nem.Sajnos az olajam elfogyott majd holnap veszek hozzá szerintem az előző tulaj (Májusban vettem meghalt az öreg)trabant hajtóműolajat használhatott benne mert kaptam egy üveggel hozzá nem tudom jó-e bele az?

köszönöm

2012. okt. 7. 18:38
 3/8 anonim ***** válasza:

10W40-es hajtóműolaj?:O

Általában 80-as,sűrűbb kell bele...

2012. okt. 7. 18:53
 4/8 anonim ***** válasza:
10w40 vagy 15w40-es kell bele. Ne kezdjük el újra ezt a vitát az olajakról, mert már unom. Ha akarod próbáld ki bele a 80w90-est, amit az előző válaszoló ajánlott, de hidd el hogy nem lesz jó. Töltsd fel 4dl olajjal, és állíts a kuplungon, amíg jó nem lesz. Mást nem igazán tudok segíteni, nem vagyok távgyógyító. Merrefele laksz? Mert ha Kecskemét vagy annak közelében,akkor esetleg el tudok ugrani segíteni.
2012. okt. 8. 08:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi az,hogy nemlesz jó?

1993 óta használom a simsonomba ezt a típusú hajtóműolajat,nerongáljál már...XD

Az pedig hogy te mit unsz vagy mit nem...nos,ezt majd az emlékirataidba írd meg ha kérhetem.

Üdv: egy simsonos

2012. okt. 8. 10:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek ne ócsároljátok egymást mindenkinek más más tapasztalata van ENNYI én is úgy tudom hogy 10w40 kell bele de ez a full szintetikus olaj elég drága én is 4000 felett vettem ma Jászberényi motorboltban (ide jár a környék összes motorosa minden van )vettem szimóba való olajat kipróbálom és majd beszámolok az eredményről mindenesetre a 4 dl-t beleöntöm lesz ami lesz el nem ronthatom vele + kicserélem a kuplung bowdent is.köszi a segítséget előre is
2012. okt. 8. 12:29
 7/8 kgpassat ***** válasza:

Nem kell abba fullszinti olaj. Ja és tényleg ne 80W90-est rakj bele.

Amúgy lehet, hogy be kellene állítani a váltót.

2012. okt. 8. 14:38
 8/8 A kérdező kommentje:

Talán segítek másoknak

Ami ciripelt az nem a borgástengely hanem a fogak találkozása volt a motorboltban 80w90 es olajat adtak 4decit beletettem sokkal könnyebb volt váltani és a hang is nagyából eltünt de még mindig nem emel ki rendesen eggyesben behúzott kuplung mellett lefulladt alapjáraton a vastag olajnak köszönhetően. Vettem bele Repsol 10w40 félszintetikus váltóolajat (2600 ft)(4 dl-bele) még pici állítgatás és egészen elfogatható bár kuplung holtjáték eltünt de nem csúszik meg gondolom össze kell még kopnia rendesen remélem másoknak segítettem ezzel.

2012. okt. 17. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!