Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simsonomban főfuvóka cserét...

Simsonomban főfuvóka cserét szeretnék végre hajtani, most az alapméretű van benne. Mekkorát javasoltok, milyet vegyek?

Figyelt kérdés
És hogy azzal mennyivel enne több benzint, és mi hatással van a motorra, mert ugy hallottam a túl nagy főfuvóka se jó.
2009. aug. 5. 12:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Ezt ennyi adatból nem lehet megmondani. Függ a motortól (széria-e avagy sem), a használat módjától (békés városi araszolás vagy halálba pörgetés) és attól, mit szeretnél elérni (nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás, nagyobb rugalmasság).
2009. aug. 5. 14:07
 2/4 A kérdező kommentje:
A motor az alap, semmi tuning nincs benne, nem rég lett bejáratva Simson S51 Enduro. Nem száguldozásra szeretném, csak kiváncsi vagyok hogy miben változhat tőle. Lényegeben a nagyobb teljesitmény miatt is, de nem akarok versenygépet.
2009. aug. 5. 15:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom fejből, mekkora a főfúvóka mérete, a gyári karburátorokban 67-estől 75-ösig terjedt a méret. A 75-ösnél nagyobbnak nem sok értelme van, ha egyébként semmi módosítást nem hajtasz végre (kisebb ellenállású légszűrő, rezonátor, vezérlési szögek módosítása). Efelett teljesítménynövekedést már nem tudsz elérni, csak kormol a motor és rengeteget fogyaszt (extrém esetben pedig csökken a teljesítmény). Lefelé 60-as méretig érdemes elmenni, az alatt már komoly veszélyként jelentkezik a besülés és menni se nagyon fog.
2009. aug. 5. 16:29
 4/4 anonim ***** válasza:
A nagyobb fúvókától nem megy jobban a motor csak többet fog fogyasztani, az akkor kell ha 60-70es hengered van.
2009. aug. 5. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!