Simsonomban főfuvóka cserét szeretnék végre hajtani, most az alapméretű van benne. Mekkorát javasoltok, milyet vegyek?
Figyelt kérdés
És hogy azzal mennyivel enne több benzint, és mi hatással van a motorra, mert ugy hallottam a túl nagy főfuvóka se jó.2009. aug. 5. 12:37
1/4 anonim válasza:
Ezt ennyi adatból nem lehet megmondani. Függ a motortól (széria-e avagy sem), a használat módjától (békés városi araszolás vagy halálba pörgetés) és attól, mit szeretnél elérni (nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás, nagyobb rugalmasság).
2/4 A kérdező kommentje:
A motor az alap, semmi tuning nincs benne, nem rég lett bejáratva Simson S51 Enduro. Nem száguldozásra szeretném, csak kiváncsi vagyok hogy miben változhat tőle. Lényegeben a nagyobb teljesitmény miatt is, de nem akarok versenygépet.
2009. aug. 5. 15:51
3/4 anonim válasza:
Nem tudom fejből, mekkora a főfúvóka mérete, a gyári karburátorokban 67-estől 75-ösig terjedt a méret. A 75-ösnél nagyobbnak nem sok értelme van, ha egyébként semmi módosítást nem hajtasz végre (kisebb ellenállású légszűrő, rezonátor, vezérlési szögek módosítása). Efelett teljesítménynövekedést már nem tudsz elérni, csak kormol a motor és rengeteget fogyaszt (extrém esetben pedig csökken a teljesítmény). Lefelé 60-as méretig érdemes elmenni, az alatt már komoly veszélyként jelentkezik a besülés és menni se nagyon fog.
4/4 anonim válasza:
A nagyobb fúvókától nem megy jobban a motor csak többet fog fogyasztani, az akkor kell ha 60-70es hengered van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!