Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dobfék javítása? (többi lenn)

Dobfék javítása? (többi lenn)

Figyelt kérdés

Ma mentem volna munkába és amikor egy hosszú egyenes után fékeztem ,és semmi nem történt pedál bement padlóig !de mind1 nem ez a lényeg leszereltem a kereket ,hogy megnézzem vezeték vagy ,hogy mi folyik és a dobfékből csorgott a fékolaj,most a kérdés az hogy én itthon hogy tudom szétszedni a dobféket ?+ mi van ott ami folyik ? fékmunkahenger ? vagy van valami más is ott ?

előre is köszönöm a segítséget

2012. okt. 4. 08:24
 1/4 A kérdező kommentje:
1994-es R19 1,4e
2012. okt. 4. 08:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Valószinűleg a fékmunkahenger, vagy annak csatlakozása lehet a ludas. Én simán nekifognék otthon.
2012. okt. 4. 09:00
 3/4 A kérdező kommentje:
de ha most elkezdem szétszedni akkor azt utána légteleníteni is kell vagy nem ? mert most nézem bárdiba 7500ft egy fékmunkahenger de ha valami csavar vagy valami berohad akkor én azt ki nem szedem azzal az 1-2 szerszámmal és akkor ott vagyok hogy szét van buherálva és akkor tényleg se előre se hátra , vagy 10 el döcögjek el a szerelőhöz ? mert ha csak 10 zel döcögök és imádkozok és padlón is túl nyomom a fékpedált akkor megáll , vagy ez azért volt mert még akkor volt benne fékolaj ? ha veszek fékolajat és mindig utánatöltök úgy elmehetek a szerelőig? de az a baj hogy nagyon csöpög
2012. okt. 4. 10:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha nincsenek megfelelő szerszámaid, akkor inkább áldozz rá egy kicsivel többet, és vidd el szerelőhöz. Egy csomó anyázástól és fejvakarástól megkíméled magad.

Ha rossz a fék, elvileg csak szállítani szabad az autód. De gyér forgalomban, lassan, elakadásjelzőt működtetve talán el tudsz döcögni.

... vagy előbb leszeded a kereket, majd a dobot. Ez még nem olyan nagy, visszafordíthatatlan munka. És lehet hogy meg is látod hogy mi a baj, és el tudod dönteni, hogy meg tudod-e csinálni Te magad. Ha nem, akkor még mindig vissza tudod tenni a dobot, kereket, és elballagsz vele a szerelőhöz.

2012. okt. 4. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!