Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dobféket le lehet cserélni?

Dobféket le lehet cserélni?

Figyelt kérdés
Motorvásárlás eéőt vagyok és nagyon szemezgetek a ER5-kel de zavar hogy hátul dobfék van, ezt le lehet cserélni tárcsafékre?(Mellékesen ha lehetséges mennyibe lenne ez?)

2012. jún. 26. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyi szakértelmed van, és milyen az infrastruktúrád:D

Ha értesz hozzá, és vannak otthon fémek megmunkálására alkalmas gépek (esztergapad pl), akkor anyagárban megvan, mert te meg tudod csinálni. Ha nem értesz hozzá és nincs eszközöd (egy készlet villáskulcs nem számít elegendő szerszámnak), akkor legalább annyiba kerül, mint maga a motor. Meg kérdés, hogy egyáltalán befér-e oda egy megfelelő hatásfokú tárcsa, a nyereggel együtt.

2012. jún. 26. 17:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Mellesleg az, hogy téged zavar az egy dolog. De azért bízhatnál annyira a japán mérnököben, hogy elhidd: elég oda az a dobfék:)
2012. jún. 26. 17:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Le lehet cserélni, ha tudod, mit kell tenni hozzá. Utána lehet engedélyeztetni az átalakítást, ha sikerül. De lehet, hogy érdemes lenne előbb kipróbálni a motort, mert valószínűleg nem voltak teljesen hülyék a japán mérnökök. Lehet, hogy elég oda az a dobfék is. Tudom, nem néz ki olyan jól, mint a szomszéd srác 600-as GSX-R-én a hátsó tárcsa, de van rá esély, hogy elegendő a fékhatás.
2012. jún. 26. 17:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Engem nem a kinézet zavar csak nem volt még dobfékes motorom(simsont leszámítva, de gondolom nem egy és ugyaz az a kettő). Akkor szerintetek elég a dob fék is? NEm magam akkarom lecserélni mert ehez nem értek....

KÖszi a az eddigi válaszokat!

2012. jún. 26. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Tőlünk hiába kérdezed, elég-e a dobfék, mivel nem vagyunk mérnökök - én legalábbis biztosan nem:)

De a motort biztosan mérnökök tervezték, nem kevés ideig számolva és gondolkodva rajta. Aztán jöttek a tesztek, ahol kb két-háromszor akkora erőhatásoknak teszik ki ezeket a gépeket, mint amit a hétköznapokban ki kell bírniuk - és képzeld, kibírták, különben dobták volna ki a francba az egész konstrukciót.

Szóval ha még egyszer kedved támad megkérdezni, hogy elég-e a dobfék, akkor legközelebb a Kawasaki mérnökeihez címezd a levelet. Remélem ha ők válaszolnak, azt már el fogod hinni:D:D:D

2012. jún. 26. 22:09
 6/6 A kérdező kommentje:
ok :) köszi a válaszotokat
2012. jún. 27. 00:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!