Forgalmi vizsgám lesz, mire figyeljek?
Holnapután lesz az első forgalmi vizsgám, és nagyon félek.
Tudom,hogy mindenre figyel a vizsgabiztos. Mire figyeljek?
Félek az emelkedőn való visszacsúszástól, félek a lefulladástól,(sokszor lefulladok),félek az országúti vezetéstől és a parkolás sem az erősségem. A családban nincs autó és a nulláról kezdtem,és nem tudtam gyakorolni csak az oktatóval és elég sok órán vagyok túl és rengeteg pénzt kiadtam már.
A jogsi meg nagyon kellene, mert állandóan taxival menni bevásárolni a Tescóba, stb. :-(
A munkahelyemre sem tudok begyalogolni, csak busz jöhet számításba, az is naponta csak 3-szor megy.
Tehát egy kis biztatás és tanács jól jönne :-)
És hogyan zajlik a forgalmi vizsga eleje, mármint mielőtt elindulunk? Továbbá a vb becsaphat, pl. egyirányú utcába való behajtást kérhet?
A többi vizsgám elsőre meglett és csak ettől félek.
Forgalmi vizsga előtt már jócskán el kell kezdeni vezetni olyan félre eső helyeken, ahol vannak ilyen akadályok
Mi nem tudjuk itt a frankót, legyél nyugodt bízz magadban mintha nem is a vizsgáztató előtt kéne bizonyítani
Persze hogy utolsó percben gondolhat egyet, hogy menjünk ide-oda
Ismerősöm úgy volt pl hogy, a vizsgáztató mondta neki: Szomjas, és szeretne megállni egy boltnál vásárolni(megjegyzem ez is a vizsgához tartozik)
szia én 3 hete raktam le a jogsit szerentsére jó oktatóm és vizsgabiztosom volt.
Figyelj oda a gyalogosokra azért bukta van, meg stop táblára hogy télleg meg álj ne guruljon az autó egy kicsit se, meg a biciklisekkel légy óvatos.
A vizsga előtt legalább negyen órával legyél ott (én is hamarabb kedtem).
Elindulás előtt adat eggyeztetés után körbe nézed a kocsi világítását(hejzetjelző,tompított, fényszóró, index, fék) féklámpánál megkéred a oktatót , hogy nyomja be a féket (magától nem fogja) közbe szemrevételezed a kereket hogy jó-e, utána ülés,tükör stb... beállítás, majd elindulsz előre egy kicsit és fékezel hogy leteszteld a féket hogy jó-e. Aztán arra mész ahova az oktató mondja. Ha véletlenül nem arra mész amerre kellene (job helyett balra) az nem baj csak szabályos legyen (index jol legyen). Az nem baj ha egyszer-kétszer lefulladsz kapsz egy hibapontot és kész ne törődj vele, de ha sokszor lefulladsz az bukást is jelenthet (a vizsgabiztostol függően).
A vizsgabiztos nem adhat a szabályokkal ütköző parancsot.
Szóval kb. ennyi neparázd tul mer akkor elrondhatsz valami. Ja és mégvalami a buszt ha látod hogy ki akar jönni a megállóból engedd ki az egy "nagy pirospont".
Szoval soksikert a vizsgához!
ja a visszacsúszástol ne félj ha szerentséd van nem lessz emelkedőn meg állás.
Milyen autóval vezetsz? disel v. benzin
Köszönöm az összes tanácsot, de sajnos emelkedőn való elindulás biztos lesz, mert sok olyan hely van, ahol nem is tudsz másképp elindulni.
Lefulladni pedig sajnos többször szoktam, ha meg a gázt nyomom lefulladás elkerülése végett,akkor bőg a motor, és ugye az is hibapont.
talán használd a keresőt kérdés kiirás előtt
meg irod h nincs kocsi, de minidg taxival mész ,mert ha lesz jogsid akkor ha nincs kocsid akkor se tudsz mással menni...
"Forgalmi vizsgám lesz, mire figyeljek?"
Arra hogy legyen nálad elég kenőpénz semmi másra ugyanis a vizsgabiztosok 90% pénzre megy nem azt nézik hogy te milyen jól tudsz vezetni!Tapasztalatból írok mert a szemembe megmondta az oktatóm hogy jól vezetek de azt is megmondta hogy ezzel a vizsgabiztossal nem mégy át csak akkor ha lefizetem mert pénzre megy!Beszéld meg az oktatóddal!
Köszönöm a tanácsokat.
Ha meglesz a jogsim, venni fogok egy használt autót, és azzal megyek, soha többé taxi.
Rákérdeztem a lefizetésre, de az oktatóm semmit nem mond erről, pedig ilyen világot élünk. Állítólag még azt sem tudja, ki lesz a vb.
Másrészről nem pénzzel akarom megszerezni a jogsit, mert idáig az összes végzettségemet a tudásommal szereztem meg. Tehát az oktatóm nem segít ebben az ügyben.
Használtam a keresőt és azokat a válaszokat is elolvastam, de itt mások válaszolnak és máris jobb tanácsokat kaptam tőletek.
Mentek a zöld kezek :-)
Nálunk az oktató a vizsga kezdetéig nem tudja, hogy ki a vizsgabiztos, lefizetésről meg egy szót sem szólt... Mondjuk nem is olyan típus. Na mindegy, én sajnos eddig kétszer buktam a forgalmit, de mind két alkalommal rendes volt a vb, tudták hogy sok kis hiba belefér, de a nagyobb hibákért bukok. A legutóbb még el is magyarázta a vb hogy hogy kell párhuzamosan tolatva parkolni, mert az oktató csak nagyjából mondta el. Ne izgulj, én se izgultam, ha elbuksz, akkor lesz másik lehetőséged (nyílván pénzért).
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!