Jövőhéten lesz forgalmi vizsgám van valakinek valami jó tanácsa, hogy mire figyeljek nagyon oda?
Leginkább a forgalomra figyelj oda :D
Egyébként meg szépen nyugodtan menny(ha nagyon ideges vagy akkor előtt egy feles :D )
Tükörbe néha nézegess, Tolatásnál, parkolásnál ne csak néha. Elsőbbségadásra szintén figyelj. Most ennyi jut eszembe.
szia segitek nekem sikerult!
lényeg köszönj szépen ,legyél laza ne feszult,fogd fel ugy mintha apud és egy haverja lenne akiket el kell vigyél egy helyre apud kocsijával.
vizsga bistosnak köszönsz ...,aztán elkéri a papirokat közben te elkezded átveni a kocsit.
mivel hideg van 90% ők be fognak ulni már a kocsiba de te folytasd.
végeztél kijellented elszeretném mondani miket láttam ,tapasztaltam.
ha nem érdekli csak rá kérdezmint nállam ,minden rendben te kijelented igen ,akkor ő tessék induljunk el oktató mondja merre tovább!
nyugodtan szépen táblákat figyeld visszapillantókat rendszeresen nézs fejedet forgasd arra VIGYÁZ ,irányjellző fontos tedd ki ha még kevés ideig is az is jó de az már hiba pont lesz!
vigyáz jobb kezesnél mert az bukás ha nem teszel eleget!
gyalogosra kibirod ha fáról vagy most lép ki a házbol közelit az átkelőhöz várd meg , mert lelép te elindulsz az gáz.70 es tábla 65 kmh adj neki .50 45 adj neki kmh,30 az 30 ne kevesebet lássa tartod a ritmust.!
parkolásnál irányjellző belső visszapillantó,légy laza ne érdekeljen ki mit akar vagy vár a te hátad mögöt ,fogod és egy dolgod van le PARKOLNI ODA SEMMI MÁS.
ha hallod azt PPAPIROZIK NE FOGLAKOZ VELE ki tudja mit ir lehet fontos dolgot elfelejtet potolni mint nállam történt .óktató mondja erre arra ha gondolod anyit mondhatsz rendben vagy értetem .
60perc nem kis idő,ne foglakoz az orával ne nézd ha van szemedtájékán!
NE keresd a szemét a vizsgabistosnak ,mert hallotam az volt a baja őt nézték nem az utat elöre!
SOK SIKERT jó utat.
A párhuzamos?
Volt két bűn rossz oktatóm, a harmadikkal sikerült a vizsgám. Ő volt az első, aki tényleg tanított is, nem csak ült mellettem. Talán segítek azzal, ha leírom ő miképpen magyarázta el:
Ha rövid helyre, tolatással kell beállni:
– Lassítok, jobb indexszel megállok az az autó mellett, amely mögé szeretnék beállni.
– Egyenesen, centimétermenetben tolatok addig, hogy a hátsó ülés (a hátsó tengely) egy vonalba kerüljön a másik autó végével. Ettől a ponttól kezdve annak már nem tudok nekimenni, nem kell rá figyelnem.
– Folytatom a lassú tolatást, közben jobbra tekerem a kormányt, s figyelem a bal tükröt.
– A tükörben azt az autót figyelem, amelyik elé szeretnék beállni. A fordulást addig folytatom, amíg meg nem látom előtte a járdát.
– Egyenesen folytatom a tolatást. Azt kell figyelnem, hogy az autóm bal hátsó sarka kb. egy vonalba kerüljön a mögöttem lévő autóval. Ehhez kell a legtöbb érzék. Ha nem mégy elég hátra, ki fog lógni a kocsi. Ha mélyebben beenged, neki mehetsz a járdaszegélynek. Erre vigyázz! Ha nagyon beengedted, korrigálj.
– Balra tekerve a kormányt egyenesbe fordítod a kocsit. Kézifékkel rögzíted.
Ha olyan helyen parkolsz, ahol bőven van helyed, akár két autó is elférne:
Felezd meg a beállást, mert tolatva jobban látod a járdaszegélyt.
– Lassítasz, jobb index. Jobbra kormányozva megközelíted a járdát, majd egyenesbe állva felgurul az előtted lévő autó mögé.
– Lassú menetben, jobbra tekert kormánnyal, a jobb tükör segítségével közelebb viszed az autód a járdához. Ne érintsd a járdaszegélyt!
– Hozd egyenesbe, s menj előre az előtted álló autóig. Tarts annyi távot, hogy a kiállást előremenetben is meg tud tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!