Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VEZETÉS > Veletek is volt ilyen?

VEZETÉS > Veletek is volt ilyen?

Figyelt kérdés

32 órát vezettem le, eközben 4x1 hét szünet volt,tehát elég sok volt a kihagyásom (nyaralás,betegség,oktató nyaralt..), de egyik órán,amikor már nem vezettem egy hete, mondta, hogy most csinálunk egy önálló vezetést. Na mondom, "szuper", amúgy is már vagy 3 napja rosszkedvű voltam, valószínűleg front miatt.Olyan hülyeségekkel rontottam el,amit addig mondani sem kellett nekem. Pl tükör-holttér... (a kihagyás előtt mondta, hogy nagyon körültekintő vagyok és profi a sávváltásom meg elsőre

beálltam balra hátra,de ezeket elfelejtette addigra...)Kijelentette a végén, hogy vagy 30-szor megbuktam volna. Hazajöttem, átgondoltam,kibőgtem magam, következő órán klasszisokkal jobban ment.. De elvesztettem a hitem.. mindenki 40 órát vezet körülötte és levizsgázik...nekem meg vagy 10 óra csak arra ment el, hogy ki-be vezettem 2 város között (20 km) ,mert egy városban lakunk az oktatómmal,és vagy Debrecenbe vagy Debrecenből mindig én hozom-viszem.. szóval ezzel sok óra odavan, így nekem tuti nem elég 40 óra, főleg h 2 héttel előre be kell jelenteni a vizsgázási szándékot, úgy kapok időpontot.. és nem is ez zavar, csak hogy bénának érzem magam, mindig valami apró hülyeséget hagyok ki vagy rástresszelek, vagy egy táblát nem figyelek stb.. Valami tipp/tapasztalat/segítség? Ti hány órát vezettetek vizsga előtt? Volt olyan gondolatotok, hogy "én ezt soha nem tanulom meg"? Első sorban a 2012-ben letett jogsival rendelkezőket kérdezném, de természetesen más segítséget is várok!

Köszi a segítséget.. 17L

2012. szept. 27. 19:53
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

1 30óra a kötelező szoval nem annyira h leirod ha +órát kell venni

2 kibögtem magam :D ez elég gáz....

amugy vizsga előtt v előtte nap még min 1 órát vezess....

2012. szept. 27. 19:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Pesten ilyen gondom nem volt, kötelező 30 óra és átmentem elsőre. Azután paráztam, amikor egyedül vezettem elsőre, hogy nem ül mellettem senki és a vizsgaútvonalon kívül gyakorlatilag fogalmam sincs, mi merre hány méter. Mindegy is, megyek és majd belejövök. Elárulom neked, hogy sokan még a belső tükröket sem nézik és mit nekik irányjelző :D Mindegy is, ne stresszelj, majd belejössz :) Jah, idén vizsgáztam és még mindig nem vagyok magabiztos, pedig már megvan a jogsi.
2012. szept. 27. 20:02
 3/9 anonim ***** válasza:

Debrecenben ismerek jó oktatót, ha érdekel.

De amúgy meg gyakorolhatnál apáddal, vagy valakivel.

2012. szept. 27. 20:09
 4/9 anonim ***** válasza:
61%

Ez mindenkivel így van:D Én a végefelé össze is vesztem 1-2X az oktatómmal nem volt para átmentem szinte a minimális órából:) Én még a tavalyi rend szerint:) Nyugi, vezetni járni mindig rossz, soha az életbe nem kell majd ugy tudnod vezetni mint vizsgán. Vezetni biztonságosan magadtól fogsz megtanulni, és a "sallangok" nem fogják elvenni a figyelmed azokról a dolgokról amik TÉNYLEG szükségesek:) (pl. Annyira nézed zebránál a gyalogost hogy nehogy akármelyik is arra gondoljon hogy át akar majd menni valamikor a zebrán hogy hirtelen kell fékezned egy kocsi mögött mert későn veszed észre..az oktató nyüszít mint akit hirtelen nagyon folytogatnak, de az életben nem lesz ilyen gond mert ránézel a zebrára folyamatos sebességnél és látod hogy megy e át rajta vki vagy épp lelép, ha nem akkor el sem veszed a gázt..kb. negyed mp..)Nyugalom ha túl leszel rajta soha nem kell oktató mellé ülnöd:D (ha csak nem csinálsz más kategóriát..:) ) Bár hivatásos sofőr nem hiszem hogy leszel, motoros oktatók meg normálisak:) (hálistennek:D)

18/F

2012. szept. 27. 23:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Na az első hozzászólóban megint túlteng az önbizalom... Nem gáz az egész. Ez nehezebb mint az érettségi. Időt és pénzt kell ráfordítani, van ismerősöm aki egy évig járt vezetni és volt sok kihagyása, volt sok óra egymás után, de rászánta az időt. 17 évesen meg pláne.. NAGYON RÁÉRSZ, és csak akkor jelentkezz vizsgára ha TE is úgy érzed hogy minden rendben és menni fog. Nekem egy szuper oktatóm volt de egy másik oktatóval is mentem egy órát. Ő is adott pár tanácsot, így 31 órából levizsgáztam (oké ez sem igaz, mert jogsi elkezdése előtt már évek óta vezettem) de a lényeg hogy szánd rá az időt, ne aggódj, tudod hány hibám volt a sok év vezetés után? Tökre el voltam keseredve, de végül előre sikerült. Budapesten, ami sokkal neccesebb mint Debi vagy környéke :) De Hajrá drukkolok Neked :)
2012. szept. 28. 10:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát annyira elkeseredve ebben az ügyben szerintem kevés ember van mint én. Megbuktam ötször , megjártam Pesten a PÁV vizsgát , ami természetesen sikerült. Közeledik a hatodik vizsga , megint úgy állok hozzá , hogy tuti nem fog sikerülni. Ha csak a téma felhozódik sírok, utálom ha megkérdezik , hogy mikor lesz már jogsim, utálom látni , hogy mások vezetnek , nekem meg nincs jogsim. Soha semmit nem akartam még így mint azt hogy ez sikerüljön. De nem fog ez sem , és ehhez nem tudok máshogy hozzáállni. Nincs olyan nap , hogy ne jutna eszembe ez az egész. Ebbe már lassan kezdek beleőrülni.
2012. szept. 29. 21:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Az első hozzászóló említésre sem méltó, biztos nyugdíjas és unatkozik.

4.hozzászóló (18/F) jókat dőltem a "gyalogosokon" :D és köszönöm a biztatást,rendes Tőled!

NRJ (5. hsz) neked is köszönöm a virtuális segítséget, és az első hozzászólóval kapcsolatban szintén egyetértek! Aranyos vagy,majd megírom, ha történik vmi,mert nov. 10 vagy 12-re kapok időpontot vizsgára!:)

És 6. hozzászóló, most kell erősnek lenned!!! Azóta történt valami,sikerült a vizsga?:)

Nekem még figyelmetlenségeim vannak, azokat kell korrigálni,de csak gyakorlás kérdése, mondta az oktatóm is, hogy az autót kezelem, már csak a körültekintés, amire figyelnem kell nagyon...

2012. okt. 16. 20:46
 8/9 Szilvia74 válasza:
38 éves nő vagyok,nyáron kezdtem el a kreszt heves megyében.október közepén kezdtem el vezetni.a 15. óránál tartok.Heti 2 jó esetben 3 órát tudok vezetni.Sokszor jut úgy,hogy délután sötétben vezetek,de van,hogy hétvégén világosban.Én is el vagyok kenődve,hogy sokat bénázok.Sokszor jut eszembe,hogy lesz nekem jogsím valaha is:-( :-)Amikor itthon egyedül állok ki a garázsból a ház elé vagy tolatva vissza állok a garázsba akkor jól megy.Beülök az oktató mellé egyből remeg a gyomrom,és bénázok a pedálokkal.sajnos még én is figyelmetlen vagyok a forgalmat úton.Ha forgalomban megyünk akkor a nem figyelek a lábamra,hanem a forgalomra meg a lámpákra:-((((Pedig rendes az oktató Nem kiabál....még......csak szólni szokott,hogy nem véletlen mondja amit mond,csak nekem sajnos sokára esik le hogy mit is akart volna:-((((
2012. nov. 29. 15:24
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mégegyszer, a jogsim lassan 2 hónapja megvan! Utolsó, NE kenődj el, itt vagyok én is példának illetve az előttem szólók is, hogy meg lehet csinálni,akármennyire bénának érzed magad! Elsőre átmentem mindenből.Ez a lényeg,mostmár látom! :))
2012. dec. 9. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!