Milyen volt az első vezetés órátok? Hogy zajlott?
Hát szokni kellett..
Azt se tudtam hol a kocsi széle..
És azt kell hogy mondjam a tanulóautó az olyan mintha láthatatlan lenne. Ez amiatt van mert mindenki gyorsan el akar slisszolni előtte hogy ne kelljen tötymörögni mögötte és mindenki ráelőz szegény járműre. ez nekem nagyon félelmetes. Teherautóra is levizsgáztam később és ott is ez a helyzet. 12 tonnás teherautó is láthatatlannak tűnik sok embernek ,mert ott van rajta a T betű. Ami még nagyon rossz hogy mikor sávot váltanál tutira ezt lesz@arja a mögötted jövő. A másik ugyanez csak fordítva. Mikor sávot váltanál indexelsz megy mögötted a kocsi várod hogy elmenjen ,nem megy istennek se... Mikor na jólvan döntesz bemennél elé akkor akar elmenni melletted a másik. ez 99% ban így van. És a gyalogosokkal is. Lelép nemléple visszalép átszalad stb..
De ez ne szegje kedved. Elárulom mikor saját autóval mész amin nincs T betű akkor teljesen a normális kerékvágásban megy minden töredéke annyi stresszel nem fog járni a vezetés és magabiztosabban fogsz ettől vezetni.
A másik dolog ami engem nagyon zavart de lehet nem csak engem az az hogy az oktatóm sarok előtt pár métere mondta hogy merre menyük. Nem az igazi átvergődni az utolsó pillanatba 3 sávon és a kocsisoron akik láthatatlannak nézik a tanulóautót.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Igazából, lehet, hogy én nem fogalmaztam jól, de arra lennék kíváncsi, hogy konkrétan mit kellett csinálnotok a legelső órán.
Páromnak pl az oktató kezelte a pedálokat és a váltót, neki csak kormányozásra kellett figyelnie.
Másik ismerősöm azt mesélte, neki rögtön első órán magának kellett beindítania az autót, és önállóan mennie egy kicsit
Nekem tegnap volt az első önálló órám, friss az emlék :)
Egy parkolóban találkoztunk, beültünk. Életemben először ültem a volánnál, beállítottam magamnak az ülést, és a biztonsági övet. Tükröket nem, de nem is volt fontos mert jól láttam alapból. Elmagyarázta hogy kell beindítani a kocsit, kicsit kuplung-adagolás lecke, két kört mentünk a parkolóban, na, uccu neki, ki a forgalomba :) Ő hála égnek nem fullosan kezelte a pedálokat, csak akkor ha érezte hogy én nem vagyok elég határozott, vagy nem jól csinálom. Szóban adta az utasításokat, néha-néha korrigált a kormányon, mert erősen balra húzok, még nem annyira érzem a kocsit :D Néha meglepő volt amikor helyettem lenyomta a kuplungot, akkor ugye az én lábam alól is eltűnt, hirtelen azt hittem nem találom :D DE ez szerencsére ritkán volt. Vezettünk kb 80 percet, aztán hazahoztam magam :) Egyszer fulladtam le a pirosnál, akkor is azért mert nem figyeltem, ő se, mert épp társalogtunk, elmaradtak az utasítások :D Összességében nagyon nagy élmény volt, elugrottunk neki egy benzinkútra is a belvárosban, mert elfogyott a cigije ;) nagyon élveztem, hálás vagyok neki hogy ilyen jól irányított, remélem könnyedén megszerzem a jogsit nála :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!