Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » '99-es Nissan Almera 1.4 LX...

6string kérdése:

'99-es Nissan Almera 1.4 LX Fitt, gyorsításkor rángat, mi lehet a probléma okozója?

Figyelt kérdés

Akkor itt bővebben, valós 24000km van az autóban, inkább állt mint ment 13 év alatt. :)Motorkódja GA14, értelemszerűen hengerenkénti injektoros és az utolsó japánban készült széria Almeraból.

A hiba: gyorsításkor időközönként nagyokat ránt, néha leáll miután kiveszem sebességből.

Üresben pörgetve és alapjáraton hibátlanul működik! A motor ellenőrző lámpa nem gyullad ki, tulajdonképpen minden hibátlan, de valami még sem stimmel. :)

Jó néhány dolgot végig néztem rajta, mindjárt új üzemanyagszűrővel kezdtem, hogy a legalapvetőbb hibalehetőséget kiszűrjem. Persze a kiszerelt gyári hibátlan volt. :) Gyertyák, gyújtókábelek, gy.pipák jók, folytószelep és alapjárat állító csavar/ furat ki lett takarítva miután az alu ház kiszerelésre került. Egyébként alig volt korom lerakódás. Motortérben a csatlakozókat lehúzogattam, szemrevételeztem, mint az újak... Üzemanyag elvileg rendben van, nem lett mellé tankolva sem.

Biztosítéktáblát kiméricskéltem, relék végig nézegetve...

Nekem úgy tűnik, hogy bármilyen fokozatba kapcsolva, gázadáskor/gyorsításkor az injektorok időnként mintha kihagynának- megszűnik az égés- majd újra kap anyagot és pár másodpercig megint rendesen működik aztán a fordulat növekedésével csökken a rángatás.

Ha gyújtás hagyna ki- bár nem tudom érzékeli-e a kompúder és elveszi-e az üzemanyagot- akkor durrogna a felhalmozódott benzin miatt.

Alapjárati fordulat növelésével sem változik a diagnózis.

A benzinpumpa nem jellemző hiba ezeken az autókon, úgy egyáltalán nem szoktak különösebb gondjai lenni a rohadáson kívül. Üzemanyag nyomás mérést kellene csinálni, de odáig még nem jutottam.

Nagy hibája nem lehet, de egyelőre kifogytam az ötletekből.

#Nissan #1999 #Nissan Almera #LX #GA14 #gyorsítási problémák
2012. szept. 24. 11:28
1 2
 11/11 f_zsolt válasza:

Szia! Most vettem ugyan ilyen autot! 1.4 gx

És negyed tank alatt rángat! Üresben nem!

És elég lassan gyorsúl!

240xxxxx km van benne

Szerinted ugyan az okozza nállam is?

(4 napja van nállam)

2020. febr. 16. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!