Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy 250 ccm Pannónia...

Van egy 250 ccm Pannónia motorblokkom, amit szeretnék belerakni egy simson s51n -es vázba. Szerintetek megoldható?

Figyelt kérdés

A vázat kettévágtam középen és meghosszabítottam kb 25 cm-el hogy a motorblokk nyugodtan elférjen. Hallottatok már hasonlót vagy szerintetek érdemes megcsinálni, mert kissé laikus vagyok ebben, ha tudtok küldjetek linket, képet!!

Előre is köszönöm.

2012. szept. 23. 11:35
 1/5 anonim ***** válasza:

Biztosan megoldható, de szerintem értelmetlen...

Ugye Pancsi bölcsővázas, és a felfogatási pontok is úgy vannak elhelyezve. Ha nem úgy fogatod fel akkor meg eltörhet.

Meg még sorolhatnám.

De külön-külön egy működőképes blokk és egy jó állapotú simo váz többet ér mint amit akkor fog ha összetákolod.

Ráadásul közúton nem használhatod.

2012. szept. 23. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:
Meg a Simson váz nincs ekkora erőre tervezve. Egy ilyen tákolt masina az első bukkanó után simán kettétörhet. Meg ha sikerül megindulni vele, akkor meg is kell állni, és a Simson kicsi dobféke nem hiszem, hogy hatékonyan meg tudná fogni a 80-90-nel száguldó Simsont.
2012. szept. 23. 11:51
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudod rögzíteni. A Pannónia motorblokkja három ponton kapcsolódik a vázhoz: a blokk középrészén hátul van két furat, elöl másik kettő (ezek rögzítik a vázhoz alul), a henger két hátsó tőcsavarja alá pedig egy villát kell szerelni, ami az üzemanyagtartály aljához csatlakozik.

Az első rögzítési pont kiesik, mert a Simson hídvázas. Marad a két hátsó csavar és a hengerfejre támaszkodó villa. Csak ez a villa sajnos semmire sem elég: gyárilag is csak arra szolgál, hogy a rezgéseket csillapítsa és megvezesse a gázbowdent. Tehát a blokkot csak hátul, alul fogná a két 8-as csavar. Csak ezek túl közel vannak egymáshoz, nem olyan jó az elhelyezésük, mint a Simsonnál vagy MZ-nél, ezért a nehéz motorblokkot nem tudják megtartani.

Ahhoz, hogy a motorblokkot rögzíteni tudd, bölcsővel kell kiegészíteni a Simson vázát. Lehetőleg úgy, hogy a magasabb Pannónia-motor is elférjen. Ha ez megvan, akkor már csak erősítések kellenek a borzasztó nehéz blokk miatt. Hátul lehet, hogy elég lesz egy csereszabatos MZ-teleszkóp, elöl viszont nehezebb dolgod lesz: a nehezebb blokk miatt ott is erősebb rugók kellenek, nem tudom, mivel lehet kisegíteni a gyári villát (bár azt hiszem, Slavia légpuska rugóját szokták beleerőlködni).

Biztos megoldható a dolog, csak nem tudom, megéri-e.

2012. szept. 23. 12:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Viszont nem egy TS 125 vagy 150-es blokkal szerelt Simsont láttam már.
2012. szept. 23. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha minden áron valami ilyen veszedelmet akarsz barkácsolni, akkor cseréld el a Pancsi blokkot kis MZ-re. A Simsonba elég az is, könnyebben belemegy és lehet anyagilag is jól jössz ki ha jó állapotú a Pancsi blokkja.
2012. szept. 23. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!