Van egy 250 ccm Pannónia motorblokkom, amit szeretnék belerakni egy simson s51n -es vázba. Szerintetek megoldható?
A vázat kettévágtam középen és meghosszabítottam kb 25 cm-el hogy a motorblokk nyugodtan elférjen. Hallottatok már hasonlót vagy szerintetek érdemes megcsinálni, mert kissé laikus vagyok ebben, ha tudtok küldjetek linket, képet!!
Előre is köszönöm.
Biztosan megoldható, de szerintem értelmetlen...
Ugye Pancsi bölcsővázas, és a felfogatási pontok is úgy vannak elhelyezve. Ha nem úgy fogatod fel akkor meg eltörhet.
Meg még sorolhatnám.
De külön-külön egy működőképes blokk és egy jó állapotú simo váz többet ér mint amit akkor fog ha összetákolod.
Ráadásul közúton nem használhatod.
Nem tudod rögzíteni. A Pannónia motorblokkja három ponton kapcsolódik a vázhoz: a blokk középrészén hátul van két furat, elöl másik kettő (ezek rögzítik a vázhoz alul), a henger két hátsó tőcsavarja alá pedig egy villát kell szerelni, ami az üzemanyagtartály aljához csatlakozik.
Az első rögzítési pont kiesik, mert a Simson hídvázas. Marad a két hátsó csavar és a hengerfejre támaszkodó villa. Csak ez a villa sajnos semmire sem elég: gyárilag is csak arra szolgál, hogy a rezgéseket csillapítsa és megvezesse a gázbowdent. Tehát a blokkot csak hátul, alul fogná a két 8-as csavar. Csak ezek túl közel vannak egymáshoz, nem olyan jó az elhelyezésük, mint a Simsonnál vagy MZ-nél, ezért a nehéz motorblokkot nem tudják megtartani.
Ahhoz, hogy a motorblokkot rögzíteni tudd, bölcsővel kell kiegészíteni a Simson vázát. Lehetőleg úgy, hogy a magasabb Pannónia-motor is elférjen. Ha ez megvan, akkor már csak erősítések kellenek a borzasztó nehéz blokk miatt. Hátul lehet, hogy elég lesz egy csereszabatos MZ-teleszkóp, elöl viszont nehezebb dolgod lesz: a nehezebb blokk miatt ott is erősebb rugók kellenek, nem tudom, mivel lehet kisegíteni a gyári villát (bár azt hiszem, Slavia légpuska rugóját szokták beleerőlködni).
Biztos megoldható a dolog, csak nem tudom, megéri-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!