Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől nyikorog a bal első kerék?

Mitől nyikorog a bal első kerék?

Figyelt kérdés
tehát adott egy Opel vectra 2001 es évjárat, de nem is ez a lényeg hanem egy bizonyos km után a bal első kerékből jön egy furcsa nyikorgás, de viszont ha enyhén rá lépek a fékre akkor el hallgat, ha ismét elengedem a féket akkor nem olyan erősen de még mindig vissza jön, erősebb fékezésnél általában elmúlik a zaj, mi lehet ez?

2012. szept. 16. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:

A fékdobba keletkező fémpor okozza.Ha zavar tisztíttasd ki.

Amúgy ez nem ritka van ,hogy bekopik az is :)

2012. szept. 16. 11:45
 2/8 A kérdező kommentje:
tárcsa féknél is ez lehet?
2012. szept. 16. 11:49
 3/8 A kérdező kommentje:
talán éri a betét a tárcsát? De eddig nem volt ilyesmi kb 2napja kezdte el...
2012. szept. 16. 11:52
 4/8 anonim ***** válasza:

Igen a tárcsa féknél még a szennyeződés is okozhatja.

Ez megoldja

[link]

2012. szept. 16. 12:05
 5/8 A kérdező kommentje:

megnézem a betétek kopottságát, és ha szükséges le cserélem őket, ha még bírják akkor beszerzek egy spray-t...

a lényeg akkor hogy több mint valószínű a fék okozza a nyikorgást...

2012. szept. 16. 12:10
 6/8 anonim ***** válasza:
Biztosan a fék. Szedd szét, járasd meg egy kicsit, fújd be WD40-el, és elvileg jó lesz.
2012. szept. 16. 14:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Valószínű,hogy a fékdugattyú nem megy vissza rendesen a helyére és kicsit kint ragad és oda súrolja a fékbetétet a tárcsához . Szétszed wd 40-el befújod a dugattyúkat (fék) valahogy megmozgatod őket ,pajszer vagy valami. Lehet kosz ment bele
2012. szept. 17. 17:50
 8/8 anonim válasza:

Megjavult?

Mert én is szenvedtem ugyanilyen nyikorgó hibától, csak a bal hátsó kerekemmel. Mindenki azt mondta, hogy biztosan a fékpofákat nem engedi vissza a dugattyú, mert valamiért szorul. takartassam ki.

Vagy 4 alkalommal szervizbe vittem, hogy szüntessék meg a kerék nyikorgást. Többszöri fékmunkahenger takarítás, fékbetét felcsiszolás - ellenőrzés után se lett jó.

Majd mikor már szinte feladtam a vele folytatott küzdelmet észrevettem, hogy olyan 10km megtétel után felforrósodott a felni, de viszont szaga nem volt különösebben. Itt jutott eszembe, hogy ha a fék szorulna annyira a tárcsához, akkor annak égett szaga lenne. De nem volt. Ítt jöttem rá, hogy nem fékkel van gond. Hanem a kerékcsapágy a rossz.

( Ami fura volt, hogy mikor még hideg volt a csapágy addig szinte csendesen ment. Mikor bemelegedett, onnantól csikorgott.)

2020. jún. 3. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!