Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Traffipax büntetésnél érdemes...

Traffipax büntetésnél érdemes fellebbezni? Anyagi helyzetre való tekintettel elképzelhető, hogy csökkentik a bírság összegét?

Figyelt kérdés

Nem az üzembentartó vezette az autót. Ebben az esetben kinek a nevében kell megírni a fellebbezést? 73km/h-val mértek be lakott területen. 30.000ft. Volt már valaki akinek elengedték pl. az összeg felét?

Köszönöm a válaszokat.

2012. szept. 14. 12:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer kijött egy szép nagy büntetés nem is tudtam befizetni kértem részletet ,nem adták meg.Mondom jó,kapjátok be, nem fizetek.Mi lett a vége?Letiltották a fizum egyharmadát jóval később és így mégiscsak részletekben fizettem vissza :D Hála munkaadom adófizetési moráljának nem annyival vagyok bejelentve mint a valóság ,így szép hosszú részletfizetés lett. Jó ,30ezernél ez nem játszik annyira ,csak úgy írom ,mint ötlet.
2012. szept. 14. 13:32
 12/15 anonim ***** válasza:

Egyszer próbáltam csökkentést kérni, feladjánlotta az előadó, hogy elenged 20e forintot, cserébe 2 hónappal hosszabb időre vonják be a jogsimat. Már vettem is elő a pénzt... :)

Szerintem nem fognak engedni, de egy próbát mindig megér.

2012. szept. 14. 13:41
 13/15 anonim ***** válasza:

Tiszta vizet a pohárba:

"A közigazgatási bírság méltányossági alapon történő mérséklésére, elengedésére a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján nincs lehetősége az ügyfél szociális körülményeire, illetve a cselekmény elkövetésének menthető erkölcsi voltára figyelemmel sem.

A határozat közlését követően a teljesítési határidő leteltéig - 3.000,-Ft illeték megfizetése mellett - az első fokú hatóságtól lehet kérni a közigazgatási bírság részletekben történő teljesítésének, illetve a teljesítési határidő módosításának (a továbbiakban: fizetési kedvezmény) engedélyezését, ha az ügyfélen kívül álló ok teszi lehetetlenné a határidőre való teljesítést vagy a teljesítés aránytalan nehézséget jelent. A határidő lejárta után az ügyfél - feltéve, hogy a végrehajtást még nem rendelték el - a fent meghatározott okból igazolási kérelem egyidejű benyújtásával kérhet fizetési kedvezményt. Amennyiben a hatóság elutasítja az igazolási kérelmet és a fizetési kedvezmény iránti kérelmet, egyidejűleg dönt a végrehajtás elrendeléséről."

A teljes anyagot itt olvashatod, iratminták is vannak:

[link]

2012. szept. 14. 17:02
 14/15 anonim ***** válasza:
A kozigbirsag. police.hu-n még a fotókat is megnézheted, csak a rendszám és az ügyiratszám kell hozzá!
2012. szept. 14. 17:03
 15/15 anonim válasza:
Egy ideje nem lehet sztem fölösleges én is megpróbáltam és ügyvéddel írtuk a levelet de semmi max részlet és ráadásul a fellebezés 5000 ft úgyhogy sztem hagyjad. Még akkor se engedik el ha bizonyítani tudod ,hogy indokolatlan a bírság mert a tábla előtt fényképeztek le.....! Ez egy bahajtó ország sajnos!
2012. szept. 15. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!