Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót ajánlanátok első...

Milyen autót ajánlanátok első kocsinak?

Figyelt kérdés

Már régóta foglalkoztat hogy veszek egy saját kocsit. Olyan 1-1,5 milla között gondolkodok, az a csúcs.

Mivel fiatal vagyok (18/F) ezért vagy sportos kocsi érdekelne, ami jól néz ki, illetve a motor is jó benne (nem feltétlen a lóerőkre értem, hanem megbízhatóságra), vagy pedig valamilyen "elegánsabb kocsi", aminek nem annyira a sportos külseje hanem inkább a jó külseje tetszik, szintén valami megbízható motorral. Elég fontos lenne az is hogy dízel legyen. Illetve nem szeretnék 10 évnél öregebb kocsit, de az ideális olyan 6-8 éves lenne.

Nézegettem már autókat, de nem szeretném leírni, mert akkor lehet ti is olyan irányban gondolkodnátok, inkább azt várom hogy ezekből az adatokból ajánljatok valamilyen kocsit.

2012. szept. 13. 20:56
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Én egy Audi A4-est ajánlanék 1.9 TDI-t, nem fogyaszt sokat de menni nagyon megy, nem lehet mondani, hogy nincs benne egy jó motor. Szerintem autónál jobb minél erősebb autóval kezdeni, nem értem miért mondjam indenki, hogy kicsi, gyenge autóval kell kezdeni, mikor meg beül egy erősebb autóba, egyből az árokba áll meg, jobb hozzászokni egy erősenn autóhoz, nem olyan ez, mint a motorozás, ott megértem, hogy gyengébbel kell kezdeni.
2012. szept. 14. 08:43
 12/28 anonim ***** válasza:
Jolinar, kicsit érdekesnek találom, hogy te minden féle autóval mentél már és mind sz*r amit nem te ajánlasz. Nem válaszokat kell leírni. A Megane pl igenis egy nagyon jó autó. Megbízható és szerintem szép is. És aki a francia meg olasz autókat szidja, 90%-ának szerintem tapasztalata sincs velük.
2012. szept. 14. 08:52
 13/28 anonim ***** válasza:
22%

Több, mint 150 autóval mentem már, lassan tényleg ott tartok, hogy már mindről lesz közvetlen tapasztalatom. Van mire alapoznom, hogy mit ajánlok és mit nem.

A Mégane valóban szép és jó, csak a megbízhatóságtól áll távol. Sokan mégis elégedettek vele, valakinek belefér, hogy pár havonta szervizbe hordja különböző elektronikai hibákkal, egy ismerősöm is ezt tette - nekem nem fér bele.

2012. szept. 14. 12:06
 14/28 anonim ***** válasza:
Jó, lehet hogy 1x vezettél már Megane-t, de a szüleimnek meg 8 éve van és még 1szer sem volt szervízben elektronikai hiba miatt. Sőt csak kopó alkatrészeket kellett cserélni benne. Nekem is van mire alapozni azt az állításomat, hogy a Renault megbízható. Van tapasztalaom VW-vel is, amit meg havonta kellett szerelni.
2012. szept. 14. 12:26
 15/28 anonim ***** válasza:

Hasonló VW-es tapasztalatom nekem is van, egy rokonomnak volt két Poloja egymás után, mindkettő többet volt szervizben, mint otthon. :)

Természetesen nem azt mondtam, hogy minden Mégane rossz, csak hogy a statisztikák és az eddig hallottak alapján nagyobb az esélye, hogy elromlik. Dízel Mégane-t valóban még csak egyet vezettem, 2006-ban újonnan, kb 50 km erejéig, az hibátlan volt, viszont használt benzines Scenic-hez és full extrás Mégane CC-hez is volt "szerencsém", mindkettő szörnyű állapotban volt.

2012. szept. 14. 13:40
 16/28 A kérdező kommentje:

Ford Mondeo-ról mi a véleményetek?

[link]

Szerintetek jó?

Ja, és köszönöm az eddigi válaszokat!

2012. szept. 14. 23:41
 17/28 anonim ***** válasza:
külsőre nem rossz, de sajnos tapasztalatom nincs vele. De én inkább magyar papírosat vennék, nem külföldről behozottat. Valamiért én nem bízok a külföldi kocsikkal. Megvan biztos az oka hogy miért küldik el nekünk.
2012. szept. 15. 07:19
 18/28 A kérdező kommentje:

nem feltétlen erre a kocsira gondoltam, csak erre a típusra.

úgy hallottam hogy ez elég szervíz igényes kocsi, igaz ez? mert ez már közvetlen fecskendezi be a gázolajat valamilyen elektronikával, és állítólag ezért olyan "szar".

2012. szept. 15. 21:00
 19/28 anonim ***** válasza:
47%
Hármat vezettem, egyet újonnan még régen, kettőt pedig nemrég használtan, mindkét használt nagyon szar volt. Egyiknek a kuplungja és a váltója volt széthullva, másiknak a motorja. Plusz a beltér elég rosszra sikerült, egy ekkora autóban is sikerült megoldaniuk, hogy semmi lábtér ne maradjon a középkonzoltól (ez már újkorában is feltűnt).
2012. szept. 15. 21:09
 20/28 A kérdező kommentje:

Esetleg audi a4 vagy a6? vagy azok már túl nagyok?

Mi a különbség az a4 és a6 között? mert ahogy ránéztem kb csak méretkülönbséget vettem észre.

2012. szept. 17. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!