Autó mániások, mennyibe kerülne egy ilyen kocsi fenntartása? Életbe vágóan fontos.
Egy 1994-es gyártmányú Reanult Clio 1.2 benzines 3 ajtós kisautónak mennyibe kerülne a fenntartása és milyen időközönként mennyit kellene fizetni? 23 éves vagyok.
Lehet szégyen de az ilyenekről nem tudok semmit,nem értek hozzá.Szüleim ijesztgetnek hogy milyen borzalmas egy autó fenntartása amit el is hiszek de ennél is? 100.000forintért (140.000ért volt hirdetve egyébként)venném meg az autót (lealkudtam),ide adná az eladó kölcsönadási vagy üzembetartói szerződéssel is ha szeretném,ami nem kerül plusz pénzembe ugye,de úgy gondolom hogy inkább a nevemre íratnám az autót mert úgy a tiszta!
Az lenne a kérdésem, hogy mennyibe kerülne ennél a kisautónál az átíratás,és a majdani fenntartása?És a fenntartást milyen időközönként kellene fizetni? Biztosítás,súlyadó meg ilyenek...
Számít az hogy a motor hány cm3-es?Az autó paraméterei ha meg vannak,mint azt le is írtam,akkor fater azt mondja, meg lehet mondani, hogy mennyi a kiadás.
Én nem vagyok valami nagy szakértő,de én úgy gondolom hogy minél fullosabb egy autó, annál drágább a fenntartása,nem igaz? Ez az autó egy számomra,vagyis szerintem "kis autó" .... Nem élünk valami gazdag lábon az biztos...megérné ha megvenném az autót?Jelenleg dolgozom,de nem sok haszon van a fizetésemből,mert szüleimnek segítenem kell a fizetnivalókban.Szeretném hasznát venni a jogsimnak,mert akkor mi a francért is raktam le anno? Nagyon feldühítettem magam és veszekedtünk a szüleimmel,hogy ők állandóan a fenntartás veszélyét mondogatták,én meg mivel nem értek hozzá,csak feltételeztem hogy túl lehet élni biztos ezt a fenntartást.... ebből volt a vita... szeretnélek titeket megkérdezni kedves olvasók,remélem autó szakértők vagytok,hogy mennyibe kerülne egy ilyen kiskocsi fenntartása? meg amikor átírják a nevemre az is mennyibe kerülne? Előre is köszönöm!Remélem értitek miről beszélek és tudtok nekem segíteni mert akkor emg is venném...félek hogy elviszi más.
össz-vissz 1 db swiftet találtam ennyiért. Az is 26 éves. És nem is egy bizalomgerjesztő objektum.
Költségeket leírták, első autónak jó lehet ez. Amiket majdnem biztosan cserélni kell, vezérlés, olaj, szűrők, akku!
Ha belemegy az eladó és el tudod hozni üzembentartóival, akkor gyakorlatilag az átírás költsége mehet alkatrészekre. Azért egy hozzáértővel nézesd meg, tudom ennyiért csodák nincsenek, de azért gondolom egy nagy probléma halmazt nem szeretnél magadnak.
szerinted honnan tudnánk mi kiszámolni neten keresztül h mennyi lenne a fenntartási költsége?? Honnan tudjuk hogy mikor romlik el a fék, a futómű, a generátor, stb, stb??
lassan 20 éves autóról beszélünk. Pl azt tudod h milyen állapotban van a motorja? a kipufogó? az egyéb fontos alkatrészek?
hasonló korú lehetek mint te. nem rég szereztem jogsit, teljesen bele voltam buzulva, h nekem most azonnal autó kell, mert imádok vezetni, és sokkal kényelmesebb lenne azzal járni pár helyre. munkába felesleges lenne, mert 3 megálló 1 busszal.
nos, nekem van most kb 300e ft spórolt pénzem, a fizum jó esetben 100e ft.
aztán rájöttem, h ennyi pénzért max valami rozzantabb swiftet kapok, amiben még szervó sincs.
kiszámoltam, h az átírás, bizti, adók, vétel utáni átnézetés, olajcsere még egy 100asban benne lenne, szóval letettem róla.
annyi szerencsém van, h a páromnak van kocsija, nem öreg, nem szakadt, szóval ha nagyon muszáj, akkor tudok vele menni pár helyre.
inkább spórolok még 1 évet, de lehet, hogy kettőt is, és akkor majd tudok venni egy max 10 éves, megkímélt, igényeimnek megfelelő autót, amit nem viszek hetente a szervízbe, nem hagy ott az út szélén, nem gyullad ki alattam :D
ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz, de én a helyedben nem vennék most egy ilyen autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!