Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Igaz, hogy a peres gumik...

Igaz, hogy a peres gumik (35,40) nagyon gyorsan kopnak?

Figyelt kérdés
Azt hallottam 1-2 gumistól, hogy ezek a peres széles gumik nem mennek el csak ilyen 30-40e Km-t. Igaz ez? Elég nevetségesen hangzik úgy, hogy egy /60-as jobb minőségű 100 ezret is elmegy.
2012. szept. 1. 21:25
 1/7 anonim válasza:
igen ez igaz lehet valamennyire főleg hogyha gumisok mondják, de az igazi gondja az, hogy nem bírja a dövögős utakat mint pl ami belvárosban van, sőt ami egész magyarországon.. a peres gumikat a jó minőségű országutakra tervezték, sportkocsikra...
2012. szept. 1. 21:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Igaz. Nem is csak azért mert peres, hanem mert más a keverék is.

Egyébként a magyar utakra nem való a peres gumi, meg fogja érezni a felni meg a futómű, na meg a segged is. :D

2012. szept. 1. 21:44
 3/7 anonim ***** válasza:

"nevetségesen hangzik úgy, hogy egy ...gumi... 100 ezret is elmegy."

Tényleg nevetségesen hangzik!!

Gondolod, hogy egy átlagosan évi 10ezer km-t megtevő autós csak 10 évente cserél gumit??

2012. szept. 1. 23:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, előfordul elég sokszor. Az hogy 5év után cserélni kéne az elöregedés miatt nagyon kevés embernek van meg.
2012. szept. 1. 23:56
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem sűrűn, mert használt gumit vesz, vagy gyenge típust, vagy addig eladja az autót, stb. stb.

Mert számodra hihetetlenül hangzik, hogy egy jobb minőségű gumi 100 ezret elmegy?

Milyen méret/típus van az autódon?

De akkor ezek után: miért akkora divat még mindig a nagy felni, peres gumi? Dupla pénzért veszi a gumit rá, ami felét bír ki...kellemes.

2012. szept. 2. 00:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Én 225\45-ösel mentem már kb 100.000-et és még mindig van rajta a kopásjelzőig kb 1-2mm (kormoran gamma)

Egyébként a gumiösszetételtől is függ, hogy mennyire kopik, a puhább jobban tapad, és jobban kopik. A keményebbnek kisebb valamivel a tapadása, de nem is kopik annyira.

2012. szept. 2. 01:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem ezt gumis mondta, de tapasztaltam is, hogy a japán gumik viszonylag hamar elkopnak, de sokkal jobb tapadást biztosítanak. Egy Toyo abroncs 40e-nél többet nem megy el, simára kopik. Egy Michelin elmegy 100at, és még akkor sem éri el a kopáshatárt, ellenben esőben csúszik és elérik, szétreped. A peres gumi rohadt kényelmetlen is valóban, egy kavics van az úton, azt érzed.
2012. szept. 2. 08:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!