Cascot érdemes kötni?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy cascót érdemes.e kötni egy autóra? Első autóm lenne, és gyakorlatlan vezető vagyok. Odaadnám egy ismerősömnek is gyakran az autót, akinek elég nagy szüksége van rá, mert mozgáskorlátozott. Ha el kell intéznie valamit, akkor ezzel meg tudja oldani sofőröstől. Viszont nem tudom, ha kötök cascot és véletlenül sérülés éri az autót, (akár nálam, akár a másik sofőrnél) akkor az egész kárt térítik.e vagy van-e ú.n önrész? Illetve szerintetek érdemes kötni cascot? Elsőre én úgy látnám, hogy igen, mert akkor fizeti a biztosító az autó értékét... de ki tudja... Lehet túl alacsony összeget térítenek? vagy túl magas önrészt határoznak meg, ha van ilyen... szóval nem tudom.
Minden jó tanácsnak, véleménynek örülök, és előre is köszönöm. Ha valakinek volt már ilyen esete, vagy személyes tapasztalata akkor örülnék ha megosztaná velem.
a casco- szerintem nagy baromság, csak az jár jól akinek fizetsz.
nézd meg évente mennyit fizetnél, és mennyi sérülés fogja érni a kocsit, nem lesz egálban...
A Casco csak nagy kárnál "éri meg". Általában 10%, minimum 100000Ft önrész szokott lenni, ez az alap. Lehet ettől jobbat sokkal drágábban (pl 10%, minimum 50000 önrész), és rosszabbat alig olcsóbban (10%, 200000 önrész). Ez az x%, de minimum összeg azt jelenti, hogy a casco a javítás x%-át fedezi, de egy minimum összeget fizetsz. Pl ha a 10%/100000-est kötöd, és van egy 120000-es kár, akkor 100000-et fizetsz te, 20-at a casco. Ha 500000-es kár van, akkor is 100-at te, 400-at a casco. 1 milliónál is még mindig 100-at te, 900-at a casco.
Általában vannak kizárások, hogy ki vezetheti az autót és ki nem. Ha olyan vezeti (és töri össze), aki amúgy nem vezethetné, akkor semmit sem fizet. Kisértékű és/vagy idősebb autóra általában nem érdemes kötni, jó eséllyel úgysem márkaszervízben fogod javítani, hanem jóval olcsóbb műhelyben (ahol esetleg még jobban is értenek hozzá).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!