Akik új autót vesznek, mennyi pénzt tudnak félrerakni egy hónapban?
Kösz, de évekre, évtizedekre eladósodni nem szeretnék. Ki tudja mi lesz addigra. Lesz-e még munkám? Az autó meg addigra már nem sokat fog érni.
Törleszteni akkor is max ennyit tudnék. Ha meg kevesebbet, akkor még tovább tartana amíg visszafizetném.
Csak azért kérdeztem mert most is elég sok új M-es rendszámú autó futkos az utcán. Ők is általában hitelből veszik vajon?
De akkor is ki kell fizetni azt a pénzt. Sőt még többet is a kamatokkal együtt. Akkor már nem jobb összegyűjteni és amikor megvan, akkor megvenni?
(Ez nem tartozik a kérdéshez, da a fizetésemet nem nevezném átlag felettinek. Csak még nincs saját családom, így a szülőm házában élek. Ő meg nem kér albérleti pénzt csak azért mert már nem tanulok, hanem dolgozok. Így is alig tudok rátukmálni havi 25-30 ezret, amivel beszállok a költségekbe, mert így sem akarja elfogadni. A maradék meg az enyém.
Nem járok márkás cuccokba, nem igen járok szórakozni, ezért inkább félrerakom a bankszámlámon és ott gyűlik.)
Szerintem félreértettél.
Nem szeretnék új autót. Most van 1,5M-m. Már elkezdtem nézelődni, hogy mit lehet ennyiért kapni. Ennél többet autóra nem szeretnék költeni. Ezért kapok egy kb 5-6 éves autót. Nekem ez tökéletes.
A kérdés inkább arra irányult, hogy elég sok új (0-2 éves) autó fut az utakon. Mégis mindenki sír, hogy nincs pénze.
Mint ahogy Te is írtad, én még viszonylag jó helyzetben vagyok mégis évekig kellene új autóra gyűjtenem. Egy átlag családnak, aki még ennyit se tud félrerakni, miből lesz ilyen autója?
Az én munkahelyemen is folyton fenyegetőznek, hogy bármikor lehúzhatják a rolót. A jelenlegi gazdasági helyzetben gondolom sok másik munkahely is így van ezzel. Akkor nem értem hogy mer valaki így évekre eladósodni... Amikor meg megtörténik a baj, akkor meg sírnak, hogy a bank viszi mindenüket.
Ha részletre veszi az autót akkor és nem fizeti akkor csak az autót viszi el a bank.
Mondjuk én is inkább vennék egy pár éves használtat mint egy újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!