Sok melóval jár Simson s50-ben berúgótengelyt cserélni?
Figyelt kérdés
Simson vásárlás előtt állok. Egyik rokonomnak van egy Simson s50-ese, szinte ingyen odaadná, csak van egy kis baj vele. Nincs rajta berúgókar, és a kar felfogatási helyén a tengely se jó. Tehát a tengelyt is cserélni kéne.
Akinek van ilyen irányú tapasztalata, le tudná írni, hogy ez milyen munkával jár? Egyáltalán milyen nehéz berúgótengelyt cserélni Simsonon?
A válaszaitokat előre is köszönöm.
2012. aug. 8. 10:11
11/13 kgpassat válasza:
Előző!
Jogos a javkönyv, viszont célszerszámok nélkül semmit sem ér. Azért egy teleszkóp meg egy blokk között van különbség.
Jutub: simson lehrvideo, nézd meg, miket használ, és szerintem megérted.
12/13 anonim válasza:
Persze hogy van különbség egy teleszkóp és egy blokk között. De amint írtam, seb.váltót is újítottam a könyv alapján. Persze, a célszerszámok hiánya itt-ott okozott fejtörést, de volt olyan hogy sk gyártottam célszerszámot (pl.dugattyúcsap kinyomó), vagy más megoldással helyettesítettem. Pl. a blokk széthúzó berendezést a tengelyek óvatos, bronzkalapácsos, gumikalapácsos ütögetésével, ügyelve a tengelyvégek meneteire. Ezt melegen ajánlom is, hogy ha esetleg ilyesmire kerül sor, hogy tengelyvéget kell ütni, nagyon óvatosan tedd! Mert ha egyszer elütöd, akkor pl. a kuplungot az életben nem teszed vissza (vagy reszelgethetsz tűreszelővel új "menetet"). Az is megoldás lehet, hogy a tengelyre hajtasz egy rávaló anyát, és azt ütöd nagyon óvatosan, apránként.
13/13 A kérdező kommentje:
Kösz szépen a válaszokat. Egyébként az s51-es blokkját tényleg könnyebb szerelni?
2012. aug. 9. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!