Miért ez az "olajsznobizmus" tényleg csak a drága a jó?
Szinte kivétel nélkül mindenki a drágább motorolajokra esküszik,Castrol Magnatec a sztár,ha pedig ne adj isten egy újrafeldolgozott teszkós olaj kerül szóba,mindenki fikázni kezdi.
Pedig a Shell is ezt csinálja ...
Szóval azt látom,hogy még 20 éves szutykokba is szintetikus olajat favorizál a zöm.
Holott semmi TÉNYSZERŰ ADAT nem létezik sehol azt illetően,hogy a "silányabb"(??) minőségű olaj elégtelen kenést produkál netán károsítja a motort .
Mitsubishi Colt...
Nincs problémám a "biturboval", csak nekem a hozzászólásodból enyhe beképzeltségetség is lejön. Valószínű az én hibám, ha a "versenyzőket" potenciális szervdonorként kezelem. Remélem nincs harag.
Nincs harag, szerintem valamit félreértettél :)
Nem vagyok sem beképzelt, sem versenyző. Azért hoztam ezt a sarkos példát, mert manapság eléggé elterjedt a feltöltő, és oda nem egészséges taknyot önteni legyen az benzines vagy dízel. Itt a megfelelő kenés hiánya 1-2 év alatt olyan kopást tud okozni, ahol a kármentés 6-7 számjegyű összeget is elérhet.
Te magad is írtad, hogy normális olajjal mentél el annyit amennyit mentél. Szerintem te is belátod, egy low cost olajjal ez nem sikerült volna.
Lehet, hogy félreértettem, ezzel nincs is probléma.
A Q8 az olcsóbb olajok közé tartozik, és tettem bele hunoilt is. Egy másik fórumban mondjuk bátran ajánlják.
A "low cost" csak attól függ, hány kereskedőn megy keresztül. Egy csúnya hasonlat a motorok között a Honda és a Suzuki hazai ára.
Castrolt pedig a nagymértékű hamisítás miatt nem teszek bele.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!