Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy dízeles autót...

Benzines vagy dízeles autót vegyek?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon fontos az üzemanyag fogyasztás, minnél kevesebb annál jobb.

Egy légkondis autót szeretnék venni, benzines esetében Peugeot 206 1.1-et vagy dízeles Peugeot 206 HDI 1.4-et.

Autós vélemények alapján az előbbi fogyasztása légkondival együtt városban 7-8L, az utóbbié légkondival 4L városban - ami ugyen nagy különbség!

Viszont én napi 15 km-re használnám, és állítólag a dízeles autónak ez nem tesz jót. Igaz ez? Mi baja lehet, ha csak napi 15km-re használom?

2012. aug. 4. 17:23
1 2
 11/15 anonim válasza:

Még valaki azzal jönne, hogy a benzines is rákkeltő, mindenki aláírja, hogy az. DE kategóriákkal ártalmatlanabb mint a modern dízel kipufogógázok.

Dízelt venni felelőtlenség, kib.szás saját magunkkal, családunkkal és embertársainkkal szemben.

2012. aug. 10. 20:46
 12/15 anonim ***** válasza:

"Akkor szerintem mindenki járjon benzinessel, mert az tiszta, friss oxigént bocsát ki, akár egy erdő, így annyi fára sincsen szükség, a benzinmotor egészségesebb. Már nem azért, de ha valaki oylat mond, hogy azért vegyek benzinest, mert a dízel rákkeltő, akkor kiröhögöm."

Attól hogy ostoba vagy nem kéne ilyen lenézőnek meg fellengzősnek lenni, mert csak saját magadat járatod le. Nincs annál rosszabb, amikor valaki hülye, de fellengzős. Mindkettő tolerálható önmagában, de a kettő együtt enm igazán...

2012. aug. 10. 23:32
 13/15 anonim ***** válasza:
utolsó, ezt úgy szokták mondani, hogy szeretem ha az okos hülyéskedik, de ha a hülye okoskodik azt már nem :D de ezt általánosságban mondom, ugyanis a dízel ellen vészmadárkodókkal énsem értek egyet, elismerem hogy ártalmasabb lehet a dízel, de ez van...
2012. aug. 11. 17:43
 14/15 anonim válasza:

Ez van?

Aztán, amikor a babakocsiban tolják az ártatlan kisgyerekeket és fejmagasságban kapja a rákkeltő dízel kipufogógázt, akkor mi van?

2012. aug. 11. 23:01
 15/15 anonim ***** válasza:
akkor az van, és ennyi, énis kaptam olyan egészségtelen behatásokat, amiket nem én akartam... és amikor csernobilban felrobbant a reaktor, és sok ártatlan meghalt, mert eltitkolták a katasztrófát? akkor mivan? hát ilyen a világ, meg az élet, igazságtalan...
2012. aug. 12. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!