Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízeles vagy benzines kocsit...

Dízeles vagy benzines kocsit éri meg mostanában venni?

Figyelt kérdés

első autónak, főleg városban, dízeles cliok jól fogyszatanak, főleg egy chiptuning után?:) megéri? vagy inkább benzines?

leginkább városban lenne használva, ritkán egy kisebb (2-300 km-es) kirándulásra.

2012. júl. 24. 17:31
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
jah és méretre kisebb, tehát clio, corsa, golf, ilyenekre gondolok.
2012. júl. 24. 17:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Az 1,5 dci nagyon jó választás szerintem.
2012. júl. 24. 17:46
 3/12 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a dízellel jobban jársz nyomatékosabb mint egy azonos lóerővel bíró benzines, így kisebb az esélye, hogy lefulladsz, ráadásul dinamikusabbak is bizonyos típusok mint a benzines társaik.A városi és országúti fogyasztásban is jobbak chiptuning nélkül is.

Nem tudom mennyi pénzt szánsz rá de ha tetszik a Clio akkor az 1.5-ös dCi jó választás lehet.

2012. júl. 24. 18:19
 4/12 anonim ***** válasza:
Turbódízel városba nem a legszerencsésebb. Hidegen gyepálni szegény gépeket rövid távokra nem túl jó, ráadásul a városi, alacsony fordulatos üzemeltetés mellett hamaer bekormolja magát a motor. Szerintem egy kisköbcentis benzinmotorral jobban jársz, kevesebbet szopsz majd vele. Persze, ha alig használnád, akkor lehet dízel is.
2012. júl. 24. 18:23
 5/12 anonim ***** válasza:

"Hát szerintem a dízellel jobban jársz nyomatékosabb mint egy azonos lóerővel bíró benzines... ráadásul dinamikusabbak is bizonyos típusok mint a benzines társaik."

Ez azért így egy kicsit meredek :)

Városba, rövid távra gyakran a benzinest ajánlják, kevésbé érzékeny a hidegen való hajtásra, cserébe többet eszik. Tartós városi használatra olyan dízel javallott, amiben nincs részecskeszűrő.

Az 1.5dCi Clio tényleg jó választás lehet ( akár a Megane II, az sem sokkal nagyobb ).

2012. júl. 24. 19:16
 6/12 MrPifta ***** válasza:
100%
azt az időt várom, mikor az elektromos lesz a legjobb...
2012. júl. 24. 19:48
 7/12 anonim ***** válasza:
benzinest vegyél városba, kisebb távokra jobb az, egyrészt azért amit már előttem leírtak, több indítás/leállítás, dízel nehezebben is melegszik fel, plusz a rövidebb távok miatt nagyon sokára jönne be a dízel változat felára, viszont ha meghibásodik többe kerül, és akkor neked lehet mrá sosem térül meg, pl. porlasztócsúcs, turbo stb. cseréje esetén...
2012. júl. 24. 21:28
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Nekem dízel akkor sem kéne, ha ingyen utánam dobnák:

[link]

Egy szakadt 20 éves zsigulit többe nézek, mint egy zsír új, kerregő, rezonáló, 2 hetes lábmosóvízben talált vízihulla szagú, rákkeltő dízel A8-as Audit.

2012. júl. 25. 10:26
 9/12 anonim ***** válasza:

A 20 éves és régebbi zsigulit ólmozott benzinnel járatták, amiben ólom-tetraetil volt, ami szintén rákkeltő.

Bírom amikor valaki nagyot akar mondani, és akkor hülyeség keletkezik belőle ... :)

2012. júl. 25. 14:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Az ólom-tetraetil elbújhat a rákkeltő mikrorészecskék mellett.

Egy 30 éves Ikarustól is nagyságrendekkel rákkeltőbb egy zsírúj dízel BMW.

2012. júl. 25. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!