Dízeles vagy benzines kocsit éri meg mostanában venni?
első autónak, főleg városban, dízeles cliok jól fogyszatanak, főleg egy chiptuning után?:) megéri? vagy inkább benzines?
leginkább városban lenne használva, ritkán egy kisebb (2-300 km-es) kirándulásra.
Hát szerintem a dízellel jobban jársz nyomatékosabb mint egy azonos lóerővel bíró benzines, így kisebb az esélye, hogy lefulladsz, ráadásul dinamikusabbak is bizonyos típusok mint a benzines társaik.A városi és országúti fogyasztásban is jobbak chiptuning nélkül is.
Nem tudom mennyi pénzt szánsz rá de ha tetszik a Clio akkor az 1.5-ös dCi jó választás lehet.
"Hát szerintem a dízellel jobban jársz nyomatékosabb mint egy azonos lóerővel bíró benzines... ráadásul dinamikusabbak is bizonyos típusok mint a benzines társaik."
Ez azért így egy kicsit meredek :)
Városba, rövid távra gyakran a benzinest ajánlják, kevésbé érzékeny a hidegen való hajtásra, cserébe többet eszik. Tartós városi használatra olyan dízel javallott, amiben nincs részecskeszűrő.
Az 1.5dCi Clio tényleg jó választás lehet ( akár a Megane II, az sem sokkal nagyobb ).
Nekem dízel akkor sem kéne, ha ingyen utánam dobnák:
Egy szakadt 20 éves zsigulit többe nézek, mint egy zsír új, kerregő, rezonáló, 2 hetes lábmosóvízben talált vízihulla szagú, rákkeltő dízel A8-as Audit.
A 20 éves és régebbi zsigulit ólmozott benzinnel járatták, amiben ólom-tetraetil volt, ami szintén rákkeltő.
Bírom amikor valaki nagyot akar mondani, és akkor hülyeség keletkezik belőle ... :)
Az ólom-tetraetil elbújhat a rákkeltő mikrorészecskék mellett.
Egy 30 éves Ikarustól is nagyságrendekkel rákkeltőbb egy zsírúj dízel BMW.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!