Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines vagy dízeles autót...

Benzines vagy dízeles autót vegyek?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon fontos az üzemanyag fogyasztás, minnél kevesebb annál jobb.

Egy légkondis autót szeretnék venni, benzines esetében Peugeot 206 1.1-et vagy dízeles Peugeot 206 HDI 1.4-et.

Autós vélemények alapján az előbbi fogyasztása légkondival együtt városban 7-8L, az utóbbié légkondival 4L városban - ami ugyen nagy különbség!

Viszont én napi 15 km-re használnám, és állítólag a dízeles autónak ez nem tesz jót. Igaz ez? Mi baja lehet, ha csak napi 15km-re használom?

2012. aug. 4. 17:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem az, hogy nem tesz jót, hanem azt mondják, ha új autót veszel akkor térül meg a dízel többlet ára, ha évi 25-30 ezer km-t mész, de mivel te használt autót veszel (így is drágább a dízel)hamarabb megtérül. az igaz, hogy a dízel inkább hosszabb távokra van kitalálva, de én a dízelt ajánlanám neked, mert az 1.1es motor nagyon gyengus és a hdi dízelek viszont egész jók
2012. aug. 4. 17:33
 2/15 anonim ***** válasza:

"az utóbbié légkondival 4L városban" < na ezt azért megnézném.

Ahogy előttem is írták, a dízel újonnan csak évi min 25-30 000 feletti futásnál térül meg, a használt nyilván hamarabb, de egy használ dízelben itthon már benne van a szopófaktor is.

A spritmonitor szerinti VEGYES átlagfogyasztások:

1.4 HDI 5liter

1.1 benzin 7.0 liter

1.4 benzin 7,1liter

1.6 benzin 7,6 liter

A dízelt azért nem ajánlják rövid távra, mert annak több idő kell amíg bemelegszik rendesen, addig csörög csattog és valamivel többet is eszik, mint melegen. Ha 360 nappal számolom a 15 km-t akkor is csak évi 5500, ha mindennap csak oda 15km akkor 11 000km/év, tehát összességében ( új autó esetében) messze a megtérülési határ alatt közlekednél vele, így nem éri meg a dízel a felárat. nyilván használtan ez az árkülönbségtől függ, ha nem nagy akkor megéri kalkulálni.

2012. aug. 4. 18:21
 3/15 anonim ***** válasza:
11%
Benzin. Dízel nem való napi 15km-re. Lehet kisebb a fogyasztása, de a szervizelésen elbukod azt a pénzt.
2012. aug. 4. 18:41
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem "bukja el a pénzt a szervíznél" (ha olyat kell szervizelni, akkor tényleg sokba kerül (tubó, porlasztó), de a többi nem drágább), hanem egyszerűen nem térül meg a különbség, ilyen kis utakra inkább benezines, lehet, hogy többet fogyaszt, de kevesebbe kerül. De számold ki a saját igényeid szerint.
2012. aug. 4. 18:59
 5/15 anonim ***** válasza:
Ahogy már egy páran elmondták ilyen rövid távra benzinest.
2012. aug. 4. 23:26
 6/15 anonim ***** válasza:
neked benzinest!
2012. aug. 5. 11:32
 7/15 anonim ***** válasza:

nos az sokkal jobb egy kocsinak ha minden nap használod kicsit minthogy kéthavonta mennél vele sokat

mindneképp benzinest, dízel az káros az egészségre

[link]

2012. aug. 5. 13:50
 8/15 anonim ***** válasza:
Akkor szerintem mindenki járjon benzinessel, mert az tiszta, friss oxigént bocsát ki, akár egy erdő, így annyi fára sincsen szükség, a benzinmotor egészségesebb. Már nem azért, de ha valaki oylat mond, hogy azért vegyek benzinest, mert a dízel rákkeltő, akkor kiröhögöm.
2012. aug. 5. 13:57
 9/15 anonim ***** válasza:
Tény hogy én sem szeretem a dízeles autókat de ettől függetlenül a benzinmotor sem éppen egy környezetbarát dolog. sőt..
2012. aug. 5. 15:19
 10/15 anonim válasza:

Jó, akkor kezdésnek röhögd ki a komplett WHO-t biztos teljesen hülyék:

[link]

[link]

2012. aug. 10. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!