Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Audisták", ezt mért csináljátok?

"Audisták", ezt mért csináljátok?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt este mentem az M0-s déli szakaszán az M5-ös felé. Ahol véget ér az M0-s az M5-ös előtt besoroltam a belső sávba Budapest felé már az első táblánál. Talán 1000m-rel a lehajtó előtt van.

Erre láttam a tükörben, hogy egy autó elég tempósan közeledik. Ezért én is ráléptem a pedálra, hogy ne tartsam már fel szegény embert. 80-as tábla van ezen a szakaszon, ennek ellenére már majdnem 100-zal mentem. Erre a mögöttem lévő utolért és elkezd nekem villogni. Visszasorolni a másik, Szeged felé menő sávba már nem akartam, mert már tényleg csak pár száz méter volt hátra. Erre a mögöttem lévő beállt a seggembe, felkapcsolta a reflektort és így jött mögöttem folyamatosan.

Ez mire volt jó?

(U.i.: Az "Audisták" kifejezéssel nem akarok senkit megbántani, de tapasztalatom szerint elég gyakran csinálnak hasonlókat az ilyen autómárkát vezető sofőrök. De persze tisztelet a kivételnek.)

2012. aug. 4. 14:35
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Én BMW fan vagyok, de ennek ellenére azt mondom, hogy Audi, Merci és BMW-nél erősen tapasztalhatóak ezek. De furcsa hogy csak nagyobb városokban hallom/látom ezeket.

Ahol én lakom egy vidéki kisvárosban, van pl. egy V12-es TDI motoros Q7, és teljesen normálisan közlekedik. Meg igazából az összes ilyen nagy autós teljesen normálisan közlekedik. (Audi Q7, Q5, BMW 650, BMW X5, X6, Audi A4, A6, A8) Sosem tapasztaltam ezeknél az autósoknál itt sem türelmetlenséget sem bunkóságot. Éppen ellenkezőleg, kifejezetten normálisan közlekednek, és igen előzékenyek.

Én itt épp az ellenkezőjét tapasztalom, hogy a kisautós emberek nem tudnak értelmesen közlekedni. Amikor az Opel Corsa-s idióta elkezd dudálni hogy menjek már gyorsabban (én egy alacsony sportkocsival mentem át egy kiemelt gyalogátkelőn, utána egy macskaköves úton, aztán megint egy kiemelt gyalogátkelőn, nem akartam levágni az alját, így ott nem szoktam elkapkodni), és rámelőz úgy hogy záróvonalon átmegy a másik sávba + kereszteződésbe + gyalogátkelőnél.

De ilyenek rendszeresen vannak a kisautósoknál.

2012. aug. 4. 18:08
 12/26 anonim ***** válasza:

"Nem lenne egyszerűbb lehúzódni egy kicsit a külsőbe, és akkor mindenki boldog lenne?

Mondom én: egy Renaultos, aki 68Le-s autóval is ha haladni szeretne, akkor a belső sávot használja, ha nem, akkor meg a külsőben engedi, hogy menjenek a többiek."

Te mint Renaultos ( :P ) nem figyeltél a részletekre. Régi M0 M5 felőli vége. Az út két felé ágazik, a benső sáv fordul Budapestre, a külső Szeged felé. 1000 méterről ki van táblázva mindkét útirány és kint van már jóideje a torlódás tábla is, ugyanis: a nagy román/bulgár/török stb. tranzitforgalom miatt rendszeresen betorlódik a nullás végén a külső sáv. Tehát, ha az 1000-res tábla után bemegy a belsősávba, akkor nagyon helyesen teszi ( a meglévő 80-as korlátozás betartásával), ugyanis ez kevésbé veszélyes, mint amikor a sok nyomi végigtolja a belsőben, és az utolsó 50 méteren akar kisorolni satufékkel az összetorlódott kamionok közé.

Alapesetben én is egyetértek azzal, hogy aki nem siet annak ott a külső sáv, de ebben az szituációban a kérdező szerintem tökéletesen helyesen járt el, az audis meg be....

80-as tempóban az 1000 méter megtétele kevesebb, mint egy perc. Ott már mi a túrónak nyomni, amikor a Pest felé vezető oldalon van egy akkora visszafordító, amiben úgy is lelassít 40-50-re.

2012. aug. 4. 18:33
 13/26 A kérdező kommentje:

Nem az Audi szépségét és jó autó voltát vitattam. Nekem is tetszik, nagyon s szép autó. Csak annak a néhány Audi (de említhettem volna más márkát is, de leggyakrabban ezzel találkozom) tulajdonosnak a vezetési stílusát, aki érdekes mutatványokat hajt végre.

Amúgy nem tudom mennyire biztonságos művelet lett volna 100-as tempóval 200 m-re a sávok szétválásától kisorolni, megvárni hogy elmenjen mellettem, majd vissza.

Na, meg a szabályok rá is vonatkoznak, nem? Ha 80-as tábla van, akkor hiába megyek előtte, Hiába sérti az önérzetét, hogy egy Astra előtte van, nem előzhetne meg 150-nel.

Szintén hasonló eset, ami aznap történt érdekes módon ugyan ilyen márkájú autóval: az M7-esen jöttem tempomattal 130-cal a külsőben. Egy A6-os úgy süvített el mellettem mint a szél. Ha 200-zal nem ment, akkor semennyivel.

2012. aug. 4. 19:56
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

lehet hogy te több audisra emlékszel, de ugyanúgy megcsinálják ezt opellal is, aki olyan fajta, meg nem indexxel stb., szóval szerintem most írj ki 10 másik kérdést, amelyek így szólnak:

"opelisták", ezt mért csináljátok?

"volkswagen passatosok", ezt miért csináljátok?

"honda civicesek", ezt miért csináljátok?

"kormányőr A8-asosok", ezt miért csináljátok

stb. stb...

ülj le egyes, sztereotíp barátom!

2012. aug. 5. 11:41
 15/26 A kérdező kommentje:

Kedves a kákán is csomót kereső barátom!

Tudtam, hogy valaki bele fog kötni és félreérti, noha már legalább háromszor leírtam, hogy nem az autómárkával van a bajom.

Tudtam ezt akkor is, mikor a kérdést kiírtam. Mit gondolsz, mégis mért van idézőjelbe rakva az "Audisták" kifejezés? (Nem csak dísznek.)

Felsorolhattam volna a létező összes autómárkát és akkor oldalakon keresztül írhattam volna a kérdést.

De a te fajtádnak akkor meg azzal lenne a baja.

2012. aug. 5. 12:31
 16/26 anonim ***** válasza:

Azért megértem az audis barátomat is.

Gondolj bele.

Adott egy közel 200 pacis erőgéped,amely 1.-ben megy 90-et.

Végre kiszabadulsz a városi tötymörgésből,erre nekiáll rutinvizsgázni előtted egy boyracer,a belső sávban..

Lehet hogy a te agyadat is elöntené a sz@r..

Nem ezeket akarom védeni,mert megvan róluk a véleményem.

Viszont autómárkát tényleg szükségtelen volt írni ehhez a kérdéshez.

2012. aug. 5. 13:17
 17/26 A kérdező kommentje:

Akkor még egyszer:

Nem városból kifelé, hanem városba befelé történt.

Gyakorlatilag egyetlen sáv volt, mivel ez az egyetlen Budapest felé kanyarodó sáv. De akkor én kérek ezennel elnézést, hogy nem mentem el Szeged felé a következő lehajtóig, hogy ott visszaforduljak és jöjjek vissza ugyan erre, csak azért mert akinek 200 lóerője van, nincs kedve 80-as táblánál 80-nal menni így betartva a KRESZ-t.

2012. aug. 5. 14:37
 18/26 A kérdező kommentje:
Valamint ezen az alapon a Mórickás vicceket is be kéne tiltani, hiszen sértő az ilyen nevű emberekre nézve.
2012. aug. 5. 14:39
 19/26 anonim ***** válasza:

és az hogy valakinek 200 ló van a segge alatt feljogosítja arra hogy 80-as táblánál 130-al menjen? Aki ennyire szeretné nyomni a pedált az vigye ki az autót egy versenypályára és ott lehet nyomni neki.

Ahogy leírták már a 2 sávos út különválik pár 100 m múlva.

Így felesleges beszélni külső vagy belső sávról.

Azt meg gondolhatja az Audis (BMW-s, Alfás, Renaultos.... tök mindegy) hogy nem viccből megy valaki a belső sávban ha egyszer az szétválik pár m múlva. Valószínű arra fog továbbmenni. Annyi türelme lehetne néhány embernek hogy kibírja azt a kis időt míg a másik mögött kell haladnia.

És a 100-as tempó azért nem is olyan vészesen kevés hogy ne lehetne kibírni.

2012. aug. 5. 15:13
 20/26 anonim ***** válasza:
nem jogosít fel, de lehet 130-ról hamarabb megállok A6-ossal, mint 80-ról egy ladával, plusz rengeteg helyen indokolatlan az alacsony sebesség korlátozás, de amúgy ledudálni, levillogni paraszt dolog, főleg ha 80-as tábla van és 90-100-al mész, akkor ne dudáljon le! De ezen felül szerintem mindenki foglalkozzo magával hogy mennyiel megy, és hogy közlekedik, nem dolga senkinek a fegyelmezés...
2012. aug. 6. 09:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!