Milyen márkát ajánlotok 1200 köbcentiig?
Nem értek az autókhoz, csak egy tapasztalat. Nekem Mitsubishi Colt van (1124 cm3-es). Újként vettem, most 5 éves, 50 000 km van benne, és eddig teljesen elégedett voltam vele, semmi hiba nem volt.
Így néz ki:
Miért pont 1.2 a korlát? Sok autó 1.4-es vagy 1.6-os motorral sem eszik többet mint egy kissebb motorral felszerelt változat, csak a dinamizmusban van különbség.
Vegyük például a Peugeot 206 SW-t, ami amúgy a leírásnak tökéletesen megfelel a kritériumoknak de az 1.2 motor, ha teli van az autó biztos hogy többet fog fogyasztani, mint az 1.4-es változat, de megkockáztatom, hogy autópályán a6 1.6-os is jobban bánik az üzemanyaggal. Ez megfontolandó.
Renault thalia ?
szépnek nem szép, nem is gyors de nagy a csomagtartó és el is lehet benne férni.
Kedves Kérdező, 1,8 méteres létedre milyen dimenziókban élsz? Szerinted egy Fabia TÁGAS? Vagy egy 206-os, mint családi autó? Vicc. Belegyömöszölöd a babakocsit, azt is összehajtogatva, centizve, aztán talán egy reklámszatyrot a tetejére, és a lehetőségeid ki is merültek. A két gyerekülés között ezekben a kocsikban senki nem fog elférni, ha egy 5-ik személy is alkalmanként veletek tartana. Elől szinte összeér a vállatok...
Ha kedvező árú, nagy használati értékű, és tágas kocsit akarsz, akkor Partner, Berlingo, Kangoo, Combo, vagy Doblo felé nézegess!
Kangoo létezik 1,2-es motorral is. De mindegyik másik 1,4-től kezdődik.
Azt azonban ne meséld, hogy az 1,4 benzinesre brutális adók volnának... Képzeld, mi is külföldön élünk (10 éve), és az 1,7-es 101 Le DIESEL (ami szinte dupla drága az adózásban) autónk után fizetek nem egészen 400 Eurót évente. Németországi viszonylatban 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az 1,4B éves adója jóval 200 Eu alatt lenne! Az 1,2B meg lehet, hogy 50 Eu/évvel kevesebb... Nagy érv.
Pardon, most látom, hogy nem az adó, hanem a biztosítás összege az, ami aggodalomra ad okot.
Akármelyik országban is élsz, nem tudom elképzelni, hogy az éves díj különbsége 1-2száz Eurónál nagyobb lenne az 1,2-es és az 1,4-es között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!