Simsonba 5 liter keverékhez tankolok e 85 öt vagyis bioetanolt kb 1 litert menni fog vele vagy sem és ha menni fog vele nagyobb lesz az erő benne?
# 12/
Mármint úgy érted melyik ROBBAN gyorsabban? Mert ugye egy robbanó motorban a gáz és üzemanyag elegye robban, nem ég.
bárcsak ilyen egyszerű lenne átállni 2t-nél etanolra... az első és legnagyobb hátránya hogy majdhogynem minden olajfajta KICSAPÓDIK az etanolból, pontosabban csak nagyon kis arányban képes benne elkeveredni(nem emlékszem a pontos számra de valami 80-as környékén képes elkeveredni). illetve hogy az etanolt ki tudjuk rendesen használni, a sűrítési viszonyt is emelni kell(magasabb oktánszám, ergo nagyobb maximális sűrítési viszony).
a ricinus képes a legnagyobb mértékben elkeveredni(emlékeim szerint kb 5:1 arányba sikerült elkeverni kicsapódás nélkül), de nem tudom mennyire jó a kenési képessége és hogy okoz-e lerakódásokat.
07-26 13:11
Ezért írtam a srácnak ahogyan én csinálom már évek óta.
1-2 deci benzinben alaposan elkeverem a szükséges mennyiségű olajat ezt beletöltöm a tankba majd rá az etanolt amíg tele nem lesz a tank. Nekem soha nem volt vele bajom ,igaz hogy babettába tankoltam de akkor sem :) . Bioetanol után mikor főtengelycserére adtam végre a fejem illetve blokk oldalat cseréltem mindenféle alkatrészen ami az etanollal érintkezett vékony olajfilm réteg volt ergo nem tud elégni az olaj rendesen így valamelyest jobban is keni a motort (de lehet hogy tévedek az égéssel kapcsolatban) de a lényeg hogy olajfilmréteges volt még a főtengelyem is . A kipufogómban pedíg nemhogy olajsár volt de még az olajnak a nyoma sem ami benzinnél előfordul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!