Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lenne szíves valaki, akinek...

Lenne szíves valaki, akinek már volt nagyobb,2 liter feletti vérvesztesége, leírni, milyen érzés, mik a pontos tünetek?

Figyelt kérdés
Regényt írok, ehhez lenne szükség rá, hogy tudjam. Nincs szerencsére személyes tapasztalatom, nem volt még ilyen balesetem, de nem szeretnék pontatlan munkát kiadni a kezeim közül. Kérem, valaki, ha tud segíteni, írja már meg, mit élt át! Előre is köszönöm:)
2009. júl. 4. 17:17
 1/7 anonim ***** válasza:

szédülés eszméletvesztés.. ez már igen nagy mértékű vérvesztés, bele is lehet halni. itt már nem tünetek vannak, hanem ájulás...

Nem volt nekem ilyen (szerencsére ) de kórházban dolgozom, láttam már ezt-azt.

2009. júl. 4. 17:26
 2/7 anonim ***** válasza:

pontos tünetek?:D többnyire haldoklás

Az emberi test 0,5 liter vér veszteséget tud csak azonnal pótolni

2009. júl. 4. 17:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát minimum eszméletvesztés,és nagyon rövid időn belül halál. A 0.5 litert se tudjuk azonnal potolni,a vörös csontvelő nem dolgozik ilyen gyorsan azért:-) Én abbol indulok ki,hogyha vért adok,akkor pont fél litert vesznek le,és néhány napig még nem az igazi a szinem
2009. júl. 4. 17:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem volt egy verőeres vérzésem (szülés után 1 héttel) azt viszont nem tudom mennyi lehetett a mennyisége, de nagyon sok volt látszólag. 2 zacskó vv.testet kaptam utána. Igazából tüneteim addig nem voltak amíg ki nem ért a mentő, utána meg fektettek, de ahogy azt előttem írták:szédülés, gyengeség. Utána engem altattak, csak a másnapra emlékszem, hát szó szerint az ágyban nem tudtam megfordulni, wc-re is csak segítséggel tudtam kimenni, evés után jött a hányinger, kb. 1 hétig hullámokban tört rám a rosszullét, szóval senkinek sem kívánok hasonló élményt!
2009. júl. 4. 17:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon nagyot segítettetek, nem is tudjátok, mennyire hasznos ez nekem;)
2009. júl. 4. 18:01
 6/7 A kérdező kommentje:
Mert tudjátok, a "haldoklás", a sokk csak két és fél liter után áll be, két liter az még csak határeset.
2009. júl. 4. 18:03
 7/7 anonim ***** válasza:
az "azonnalt" nem ugy értettem h 1 pillanat alatt hanem hogy egyszerre annál többet nem tud,bocs ha rosszul fogalmaztam :)
2009. júl. 4. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!