Szeretném lecserélni az Eheim 2008-as szűrőnket egy szuperebb szűrőre.54 liter az akvárium. Milyen márkák vannak, amibe érdemes lenne megvenni? Nagyobb teljesítményűre gondolok. Mert ez a mostani kicsit gyengén bubizik.
Az eheim remek márka, csak kicsi 54 literre a 2008. Igazából nem a bubi a lényeg, hanem a vízforgatás. Az Eheim 2010 már megfelelő. De ha te vagy az a kérdező, aki 20 halat tart, akkor a probléma nem fog megoldódni egy jobb szűrőtől. Ha nem te vagy, akkor elnézést.
Illetve még annyi, hogyha a vízminőségen szeretnél javítani, akkor egy külső szűrő lenne a legjobb megoldás, mert a belső szűrők főleg mechanikai szűrésre vannak kitalálva. A külső pedig inkább biológiaira. De annak azért elég borsos az ára, 20 ezer forint körül megoldható.
Akkor azonnal ajándékozd el legalább a felét. Egy fajból tarts minél többet, akkor érzik jól magukat. Tehát ne úgy csináld, hogy 2 guppi, 2 dánió meg 2 neon, hanem válaszd ki, amelyik tetszik, és abból legyen olyan 8 darab.
Mert attól, hogy a vízforgatás valamivel nő, lebontó baktériumból még nem lesz sokkal több, meg egyszerűen nem elég az a vízmennyiség, ami most van.
Ha leírod, hogy milyenek a halaid, könnyebb megmondani, hogy mi való oda és mi nem. Például a xifónak, mollynak kínzás ez a hely, őket 100 liter alatt nem szabad tartani, pedig gyakran előfordulnak ekkora akváriumokban.
Szia!
Guppi és Plattimjaim vannak. Úgy vettem, hogy 5-5 drab mindegyikből.3 nőstény és kettő hím.Közben születtek kis guppik és plattik.Egy részét már elajándékoztam,de most már nem tudok több emberkét akinek kellene valamelyik fajtából.Megölni, meg nincs szívem.Inkább meghagytam.Szerinted mit tévő legyek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!