BMW 320D tuning, átépítés, hogyan és főleg hol?
Mielőtt jönne a komment, hogy 10 éves kérdés, látom én is, de én most látom ezért most írok.
Nagyon sok húzott 20d van, de míg 1.9tdi nél szükségesebb a nagyobb beavatkozás addig 20d nél általába egy chip elég.
Mondom miért.
1.9 tdi 90-110-101-116-131 a zöme(150 le arl már ritka) és azért egy 90-110-116-101 lovasnál azért nagyobb meló 200 Lót elérni, más turbó kell sokszor és nagy csúcsok( pd nél nagy pd elem stb nagy mapszenzor cooler)
míg a 150 lovas 20d gyári turbóval gyári porlasztóval maxra húzva tudhat 190 lovat is, egy chippel.
De már van több 20d is amin nagy turbó is van meg cooler, más porlasztó, más pumpa és 280 lovat már hoztak ki belőle úgy, hogy nem üzemórás, és bírja, de lehet találni youtubon erősebbeket is.
1.9 Pd hez hozzátenném, hogy az se örökös, főleg popcornt írnak rá, úgy cserélgethetik a vezérlést mert nem bírja, de a nagy nyomás miatt a pd elem fészke is szeret kikopni, súlyos esetben hengerfejet is kell felújítani.
Manky chipet ajánlom de rengeteg más hely is van.
A probléma inkább az, hogy szétvannak már rugva nagyrésze, és GYÁRI erővel is már nem sok van nekik hátra, és sokan erre rá tuningolják aztán persze ha megkotlik.
Egy ilyen nagyobb tuningnál ilyen korú és futásteljesítményű autónál, már érdemes egy teljes motor átnézés, akár vezérlést cserélni ( M es motor bírja de bőven félmillio km felett van ezekbe szóval új vezérműlánc nem árt) és ezenfelül lehetnek még kopások a motorban de az hatalmas költség lenne felújítani, de VW nél is lehet ugyanúgy kopás a motorban és a tuning után lehet nem sokáig húzná.
Én azt vallom, hogy ha erősebb kell, nagyobb motorral kell venni, 330d-530d-stb
vw nél meg váltani Audira ott 3.0 v6 tdi, és megvan oldva a történet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!