Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amerikai autót hogyan lehet...

Amerikai autót hogyan lehet "honosítani"?

Figyelt kérdés
Egyik nagybátyjám elhunyt, és ránkhagyta az egyik autóját. Egy drágább autóról van szó, 2008as Infiniti QX56-osról. Hazahozatal az megoldott már, intézi a család, viszont itthon forgalombaállítani, adók, biztosítás stb. Mik kellenének hozzá, és körülbelül nagyságrendileg mennyibe kerülhet?
2012. júl. 6. 13:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát először is vámot kell rá fizetni, de ezt ne Magyarországon tedd meg, hanem egy olcsóbb európai országban, célszerű ott, ahol a hajó partra rakja az autót (Németország, Hollandia?), ez után jön a regisztrációs adó ami az autó esetében olyan 2,5 millió forint, a műszaki, rendszám, biztosítás és adó ehhez képest aprópénz. Persze én kétszer is meggondolnám, hogy itthon forgalomba akarok-e helyezni egy ilyen autót.
2012. júl. 6. 14:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Plusz még az egyéb átalakítások, pl aszimmetrikus fényszórók, narancs index.
2012. júl. 6. 14:09
 3/4 A kérdező kommentje:
lehet az kézenfekvőbb lenne, ha az usában eladnánk, és a pénzből meg itthon vennénk egy autót, vagy másra költenénk, csak ugye ott egy más árak vannak, bár ha azt nézzük, hogy itthon körülbelül 3-3,5m Ft-t rá kéne költeni, annyival nem alacsonyabb az ár. köszi a választ :) ment a zöldkéz
2012. júl. 6. 16:45
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha egy Cadillac Eldoradot vagy egy 67-es Firebird-ot hagyott volna rad, akkor meg javasolnek is konteneres ceget, akik szallitanak kocsikat, de egy Infinitit szerintem nem eri meg.

Inkabb adjatok el itt es a penzt meg verjetek el egy nyaralasra, vagy tegyetek bele egy Mo-n vasarolt uj auto araba.

www.kbb.com ez a Kelly Blue Book, kivalasztod a kocsi adatait (evjarat, felszereltseg, altalanos allapot, merfold stb) es megmondja neked, hogy kb. mennyit kaphatsz erte, ha maganszemelynek adod el vagy ha beviszed egy kereskedesbe.

Valoszinu barmelyik Infiniti dealer atveszi toled de keszulj fel h ok a legalacsonyabb arat fizetik erte.

Ja, a carmax.com is atveszi.

Hadd adjak egy peldat: bevittem a carmaxhoz a 2004es Infiniti G35-t azt mondtak itt es most 10ezer dollarert itthagyhatom naluk.

Hirdettem a craigslisten es jott erte jelentkezo 13ezerert. Viszont beleszerettem egy uj autoba es inkabb egy masik kereskedonel hagytam a vasat aki csupan 8,500 dolcsit szamolt fel az Infinitiert ami ment bele az uj auto araba.

Ha van idod adjatok el maganszemelynek; probald hirdetni a sell.com, autotrader.com es a craigslist.com -on.

Hazavinni egy ekkora benzinzabalo dogot nem eri meg!

2012. júl. 6. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!