Egy Golf 3 TDI (90 LE) 270ezer km-rel megér 500at? Elég szép esztétikai állapotban van. Mik szoktak ezeknek a típushibái lenni? Megéri egy 16 éves dízelt venni, vagy inkább benzinest?
Első hangzásra megéri. A TDI motorok nagyon jók, megbízhatóak, önmagában a motor nagyon tartós darab. Viszont ezért elég kedvelt a tuningosok körében. A szakszerűtlen tuningolást megszokta sínyleni. Hengerfej problémák adódhatnak emiatt, esetleg turbó. Az adagolóval szoktak gondok lenni (tuningtól függetlenül), de nem sűrűn, ha mégis elég olcsó a cseredarab, vagy felújítás.
Még egyszer hangsúlyoznám, hogy talán valaha gyártott dízelek közül a legjobb a vw-nek ez a dízele. Kevés fogyasztás mellett viszonylag jó teljesítmény, és tartós szerkezet. Ki kell fogni egy jót, és jobban jársz mint egy fiatalabb benzinessel! Az azért jó lenne, ha egy hozzáértő szerelőt sikerülne magaddal vinni!
A külföldiről annyit, hogy az osztrákok nem tudom, hogy mit csinálnak, de valamiért azok nagyon rohadnak, a Németek már nem annyira. Mondtad, hogy nem rozsdásodik, csak mondom ha mégis másik, és külföldi erre érdemes odafigyelni.
A vr6-nak nálunk azért nincs ára, mert fogyasztását tekintve "nehéz" fenntartani, tehát reálisnak tűnik amit írtál. Mondjuk havi 80 ból lehet.. Ha meg azt nézem hogy egy újabb swift is eszik 8-at.. Hát én inkább ülök egy vr6-ba, és tankolok egy 100km-enként max 2l-el többet, de közel 100le vel erősebb is!!!! Tartósság szempontjából jó a vr6-is. Voltam ausztriába egy vw talin, és ott pl. a TDI tuning nagyon ritka. Inkább vr6+turbo meg ilyesmi.. :) Más világ van ott.. A lényeg nálad szerintem, hogy mi a cél, mennyire számít a fogyasztás. Ezt kell eldönteni. Mert tény hogy egy TDI fele annyit eszik, lehet ésszel tuningolgatni, amitől megy elég jól, és marad még pénzed is, vagy vr6 olcsóbban, általában extrásabbak is, csak kicsit többet fogyaszt..
Ha valamiben tudok még segíteni, írj nyugodtan privátba is, és megbeszéljük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!