Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az igaz hogy 2025 re nem lesz...

Az igaz hogy 2025 re nem lesz benzin a földön?

Figyelt kérdés

2012. jún. 28. 22:30
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
valaki valahol azt mondta, hogy nem kell aggodni, mert ha el is fogy a 100 dollaros olaj, a 200 dollarosbol van meg rengeteg...
2012. jún. 28. 23:15
 12/19 anonim ***** válasza:

"csak a zsidrákok az utolsó csepp kőolajból is pénzt akarnak csinálni"

Én sem kamálom őket, de áruld már el, hogy a venezuelaiak, a kínaiak, a brazilok, a perzsák, az oroszok vagy épp az arabok számítanak-e a te értelmezésedben zsidráknak?

2012. jún. 28. 23:32
 13/19 anonim ***** válasza:

Nem.

Valamennyi biztosan lesz, csak nyilván drágább.

Amúgy az óceánok alatt rengeteg szénhidrogén van klatrátok formájában megkötve. Csak ma még nincs meg a technológia, amivel gazdaságosan kinyerhető lenne.

Ezzel kapcsolatban a másik kérdés, hogy ha ezt ki is tudnánk nyerni és ezt is mind elégetnénk, akkor mi lenne a légkörrel és a klímával, ha kapna még egy jó nagy szén-dioxid rúgást.

És még egy megjegyzés: nekem még egyetemen a 2000-es évek elején kémiai technológia előadáson azt tanították, hogy 2006-ra elfogy a kőolaj. Én ezt már akkor is kételkedve fogadtam, pedig elég nagy szaktekintély mondta, aki tanszékvezető is volt. Aztán mégse lett igaza.

2012. jún. 29. 09:40
 14/19 anonim ***** válasza:

ha ki is fogy találnak fel mást, lásd bioetanol stb...

vagy más növényt amit gabona helyett ültetnek, hogy legyen miből autóznunk :-)

2012. jún. 29. 22:36
 15/19 A kérdező kommentje:
én amugy is MOTOROS vagyok én még bioetanolos motorol nam hallotam
2012. jún. 29. 23:31
 16/19 anonim ***** válasza:
#14: Hurrá, és akkor mit fogunk enni? :)
2012. jún. 30. 00:09
 17/19 anonim ***** válasza:
azért 2001-02 körül érdekes, hogy ezt mondta a prodf h 4-5 év múlva the kőolaj is over :D biztos nem rosszul hallottad? Amúgy ezt mi "átlag" emberek úgysem tudjuk meg, azt mondanak amit akarnak, manipulálnak itt mindent, persze lehet sejteni mivel ez nem újkeletű kérdés, több évtizede foglalkoznak ezzel, de hogy most pontosan mennyi van, hát ha lehetne azt tudni, akkor nem lennének ennyire különböző vélemények szakértők részéről, hanem egyöntetű lenne, ugyhogy kár találgatni, de 2050-ig szerintem nis biztos lesz
2012. jún. 30. 11:11
 18/19 anonim ***** válasza:

Jól hallottam. Pont ezért is emlékszek rá ennyire, mert mikor mondta nem hittem el.

Jó, persze ez nem a vizsgaanyaghoz tartozott, csak kémiai technológia előadáson a petrolkémiai ipar kapcsán megemlítette egy fél mondatban.

Azért is lepett meg akkor a kijelentése, mert a 80-as, 90-es években pont az Exxonnál dolgozott kint az USA-ban. Így azt gondoltam, hogy van némi rálátása a témára. Aztán így utólag belegondolva, lehet hogy szándékosan túlozta el, mert a kedvenc témája volt a fenntartható fejlődés és a "zöld" ipari technológiák.

2012. jún. 30. 13:06
 19/19 anonim ***** válasza:
lehet túlzott, ilyen nekem is volt az egyetemen, hogy egy vegyéészmérnök tanár műszaki kémia tantárgyból, utálta a száguldozókat, versenyzőket, sportos vezetőket, meg autó tuningolókat, és részben elég nagy hülyeségeket hordott össze az autók teljesítménynövelésével kapcsolatban, amit szerintem részben szándékosan tett, hogy nevelje a hallgatókat, a saját ízlésének megfelelően. De azért elég illuzióromboló volt, ahogy a saját álláspontját erőltetve előadta, nemis lopta be magát a szívembe... pedig magát a tantárgy érdekes volt
2012. jún. 30. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!