Hibatlanul vezettel forgalmi vizsga elott?
Sikeres forgalmi vizsgad elott hany oraval sikerult hibatlanul vezetned? Vagy egyaltalan sikerult hibatlanul vezetned? Elkepzelheto, hogy 6-8 ora mulva vizsgazok, de meg nem sikerult hibatlanul vezetnem. Mindig vannak apro malorok.
Parkolasnal a nehezebb parkolasokat javitanom kell.
Neha nem szep a sebesseg valtasom, nagyon erzekeny az auto fekje es neha elofordul kicsit durva fekezes. (Mennyire durva fekezesert jar hibapont?)
Ha megyek egy olyan uton, ahol tutira nem kell elengednem a keresztezodesekben a jobbost, de en picit veletlen lassitok keresztezodes elott, az mar hibapontnak szamit?
Ha csak durvan fekezve tudom megelozni a balesetet, akkor is szamitanak fel hibapontot? (tegyuk fel, elem ugrik egy gyerek)
Ha utkeresztezodesben lampa van, es ugy kapsz sargat, hogy mar csak durva fekkel tudnal megallni, akkor belehajtasz a sargaba, vagy fekezel? Tegnap sajnos beleutkoztem egy ilyenbe, at akartam hajtani a sargan, mire az oktato belefekezett durvan, es mikor mondtam, hogy dehat on mondta, hogy ne fekezzek durvan, akkor 5 percig magyarazkodott. (Olyankor szokott, mikor tudja, hogy nincs igaza, ha igaza van, 1-2 mondattal elintezi)
Ha olyan helyzetbe kerulsz T elagazasnal, ahol mind a 3 oldalrol van zebra kozvetlen a torkolatnal, egyenesen haladnal, zebra elott egy furgon all max egy kocsihosszt hagyva zebra elott (eleve szabalytalan), igy a furgon a keresztezodessel szemben van, te hol kezdenel el balra indexelni, es meddig? En megvartam, mig egesz kozel kerultem, es a furgon melle erve fejeztem be az indexet, de lassitanom kellett, mert nem belathato zebrahoz ertem.
Igy nem tudtam sietni a bal oldalon, es indexeltem balra, mikor nem is kanyarodtam le. Szabalyos e igy?
Kicsit sok a kerdesem:D De az uton nem mindig olyan problemak vannak, amiket a kresz konyv vilagosan megold.
Koszonom a valaszokat, akkor mindenkeppen befekezek, csak az volt a gond, hogy en lassitottam volna, de oktato mondta, hogy nyugodtan menjek, aztan meg bevillant a sarga.
Ma egy gyalogosba botlottam bele hirtelen fekezessel. Inkabb mondjuk durvabb fekezesnek mondanam, mint hirtelennek, mert nem panikbol nyomtam.
Egyebkent en is ezen agyaltam, hogy egyaltalan van e olyan, hogy hibatlan vezetes:D Nagyon kemeny az az 50 perc.
Az igazsag az, hogy nem az elso vizsgamra keszulok. Sok diakjanal ultem mar benn az oktatonak egy egy fel orara, de meg olyat nem lattam, hogy bibatlanul vezetett volna barki is. Kabe aki ott tart mint en, az ugyanazokat bakizza, mint en. Aztan meg az oktato mindig mondja, hogy a vizsgan most ment at x.y. de nagy nehezen, pedig mar 10 oraja hibatlanul vezetett...szerintem ezt csak kitalalja, hogy jobban ereztesse velem, mennyire nem allok keszen. De mindenkivel ugyanigy banik. Soha nem jo semmi neki.
Ma is volt egy helyzet, meg nem akartam kanyarodni, balra kanyarodast kert, mondta, hogy most beferunk menjek, de lattam, hogy a gyalogosok akkor fogjak elerni a jarda szelet es megkezdeni az atkelest, mire en odaerek, tehat nem akartam menni, de o mondja, hogy menjek, hat mentem, de kozben meg lassan kellett mennem, mert elutottem volna a gyalogost es be is kellett fekeznem, na erre megint megkaptam a magamet, es egybol taposta a gazt, hogy haladjunk mar, mert amaz 60-nal jon belenk oldalrol, pedig en meg varni akartam a kanyarodassal. Tegnap meg hatra beparkolast kert parhuzamosan. Lattam, hogy van egy lyuk, de pont egy autonyi, igy tovabb mentem, mire befekez es mondja, hogy tolassunk hatra, parkoljunk be oda, de en mondom, hogy kicsinek lattam. Hat...nem tudtuk berakni az autot, mert kicsi volt a hely, pont akkora, hogy egy daru tudott volna csak beemelni minket. Van, hogy nem nez fel egy egy percre, ujsagot olvas, vagy ami meg rosszabb, hogy elmeletileg latnia kene, meg se latja, pedig "odafigyel" Kerdezi, hogy mert nem megyunk mar, es akkor mondom, hogy azert totyogunk a bicikli mogott mert 5 meterre vagyunk a kovetkezo zebratol. Meg latja, hogy nem tudok menni a parkolobol kifele, mert folyamatosan jonnek az autok, de megkerdezi, hogy mert nem megyunk mar...ezt birom a legjobban.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy meg ok maguk sem hibatlanok, tolunk kezdoktol meg elvarnak, hogy azok legyunk:(
Megkerdezgettem tole, hogy naluk hogy megy a vizsgazas, mondta, hogy nekik is, es a vizsgabiztosoknak is kell vizsgazni evente es 4-5 hibajuk lehet, ha jol emlekszem. Es mondta, hogy neha elofordul, hogy megbuknak...na az szep. Aki oktatta a kreszt, az epp a mult felevben bukott meg kreszbol. Es o maga is mondja, hogy hibatlanul tesztet meg nem nagyon sikerult kitoltenie...:D
Csak egyszer legyen meg a papirom:D
Balfék oktató sajnos mindig van, lesz. Az oktató idegessége pedig átragad a diákra is és kész pánikroham az a két óra.
Ugyanilyen oktatóm volt E-ből, gondolhatod, egy 18 méteres teherautóval bóklászunk a városban, azt se tudom, hova nézzek és mellettem meg vörös fejjel ordít egy buzerátor:D
Ezeket le kell nyelni, hidd el, vizsgán ilyet nem fog csinálni. Csak akkor avatkozhat közbe, ha balesetveszélyes szituáció van és úgy érzi, hogy te nem tudod elhárítani.
Nem kell aggódni, meglesz az, csak türelmesen, nyugodtan, vizsgán csak arra gondolj, megyünk egy kört a városban és hello. Melyik városban vizsgázol?
Bocsi az offert.
De nem tudjátok kb mennyi idő még ki küldik a jogsit?
A törvényben ennyi van, max 1 hónap, ami indokolt esetben még egy hónappal meghosszabbítható :)
Amúgy meg 2-3 hét szokott lenni max.
Akkor elmondanám Mr. Montoyanak, aki okoskodott, h aki tud vezetni azt nem tudják megfogni, h nagybátyám vb és van olyan kollégája, aki ha nem kap pénzt már az adat felvételkor beírja az x-et előre.
Aztán úgy vezetsz, h azt hiszed, h majd te megmutatod....
Köszönöm szépen 15:26-os! :)
Előző válaszoló.
Szomorú, hogy vannak ilyen vb.-k. Nekem kettőhöz is volt "szerencsém", nagyon rendesek voltak.
Oktató is mindig mondta, hogy hidjük el, nem a vb-n fog múlni, és igaza is lett.
Pedig az első meg is húzott :D de én hibáztam hatalmasat... A második pedig szemet hunyt egy olyan hiba felett, ami bukáshoz vezetett volna simán. A végén persze megjegyezte, hogy az nagyon csúnya volt. De még sem állított félre. Hállának.
Szóval változó a vb. felhozatal, de remélem kevés olyan van, mint amilyet az előző válaszoló írt.
Sok sikert és SZERENCSÉT minden vizsgázónak!
Szemét vb-k vannak, ha meghúz, és megint ugyanazt kapod, elfogultságra hivatkozol és kapsz másikat, ennyi.
Fizetni azért, hogy ne bukj meg, az azt jelenti, hogy tökéletesen tisztában vagy vele, hogy nem tudsz vezetni, fogalmad sincs az egészről.
Aztán kimész az útra és veszélybe sodrod magad és másokat is. Gratulálok annak, aki ezt teszi, amikor balesetet okoz, biztos nem reklámozza, hogy "jah, én vettem a jogsimat, nem tudok ám vezetni"
# 16
Ezt egyszerűen nem hiszem el és amúgy is kivitelezhetetlennek tartom a dolgot. 100%, hogy egy héten belül lebukna és akkor repül az ilyen kolléga.
Egy "vb".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!