Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha negyedig van a tank benzinn...

Ha negyedig van a tank benzinnel, akkor mi a jobb, ha teletankolom a kocsit, vagy ha csak pár litert tankolok?

Figyelt kérdés
2012. jún. 16. 07:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Esetleg ha olyan helyen laksz, ahol kilopják a benzint az autóból, akkor érdemes megfontolni, hogy ne legyen tele.
2012. júl. 23. 21:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Én személy szerint mindíg magas üzemanyag szinttel közlekedek :) Valahogy megnyugtat hogy van benzin bőségesen! Ha állandóan pár liter benzinnel jársz azon kívül h naponta kell menned a kútra, az AC pumpát is szivatod vele, hiszen sokkal nagyobb munkának van kitéve, és a túlmelegedéstől le is éghet. Én azt gondolom, hogy akinek nincs pénze arra,hogy az autó tankja általában minimum félig legyen az ne tartson autót. Mellesleg marhára vicces szituáció az, mikor az embernek van egy jó autója a tankja meg kb üres :D Nekem egy régi olasz autóm van,és általában háromnegyedig,vagy tele van a tank :)
2013. nov. 30. 01:04
 13/14 anonim ***** válasza:

Én is mindig tele tankolok. Nem is csak kattanásig, hanem egészen a betöltő nyílásig, hogy ne kelljen folyton a kútra járkálni.

Ha félig van még a tank, akkor is inkább rátankolok, mert általában egyszerre több szár km-t teszek meg autópályán és nem akarom ott megvenni a méregdrága gázolajat.

Egyébként tankolni is leginkább Shellnél, esetleg OMV-nél szoktam. És minden második tankolásnál prémiumot tankolok. Annyival szerintem nem drágább. Egy tele tanknál nekem már majdnem mindegy hogy 21.000 vagy 22.000Ft van a számlán. Nem ez az ezres fog földhöz vágni az autó vételárához, szervizeléséhez, egyéb fenntartási költségeihez képest.

Félreértés ne essék, átlag alatti fizetésem van, de közlekedni muszáj. Gyalog nem járhatok és a tömegközlekedés sem megoldható, mert kevés lenne a nap 24 órája a napi teendőim ellátásához, mert napi 10-12 órát kéne buszoznom.

Egyébként nekem meg egy lassan középkorú (8 éves) német autóm van.

2013. nov. 30. 08:21
 14/14 Csatári-Nagy Gyula válasza:
Azt is figyelembe kell venni, ha a tankban nagy a légtér, a benzin könnyen párolgó komponensei kipárolgásukkal telítik a gőzteret. Ha gyakran nyitogatod a tanksapkát ez a könnyen illó rész mindig kiszellőzik és csökken a benzin gőznyomása, ami indítási nehézséget okozhat. Az a legjobb, ha mindig tele tankolunk és kis rátankolásokkal nem szellőztetjük a tankot.
2015. márc. 8. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!