Ha tolatok autoval azt is számolja a km ora?
:DDDDDDDD
A kérdésen és válaszon egyformán vihogok, bocs!
Nem, azt nem méri, csak ha szépen megkéred rá. ;-)
De nem tök mindegy? A gép így is dolgozik, meg úgyis. Tehát kopik. A hátramenet meg elenyésző százaléka az összesnek. Nem mindegy, hogy 187 980 km-t, vagy 186 128-at mutat?
Láttam már olyat valamilyen autóban(már ne tudom hogy milyen volt) hogy tolatásnál szépen ment felfelé a mutató kemény 10km/h-ig :) Gondolom a megtett kilométerhez is hozzárakta.
Viszont a miénk semmit nem csinál tolatás közben. Marad 0-án.
tehát:
Az analóg műszerrel rendelkezőnél még visszafelé forog az óra, más kérdés, hogy kb 6 perc után felforr a víz, mert nincs hűtés ;)
A digitálisnál ugyanúgy méri, mintha előre felé mennél.
Előző:
http://www.youtube.com/watch?v=ZDub1-XPNxw
3:23 tól nézzed.
És de, az autó hűtésének nagy részét a menetszél adja. Próbáld ki, hogy a hűtő elé teszel egy kartonlapot. Nem jutsz messzire, főleg nyáron ...
Daciánál pörgött visszafelé ezt családtagtól tudom, aki mikor tanult vezetni az oktatónak volt egy tanítványa, aki nem tudott jól tolatni és 2x50 percen át egy rakodón a tolatást gyakorolták. Óra végén meg kevesebb km volt az autóban, mint kezdetekor.
De a legtöbb autóban van visszapörgés gátló, pl. egy fapados 1993-as Suzuki Swiftben már van, az nem pörög vissza, egyik haver kipróbálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!