14 évesen vezetni tanulni?
"Egyébként már minden osztálytársamat tanítottak vezetni csak engem nem tanítottak a szüleim."
Áhá...nem akarsz kilógni a sorból...
El ne hidd,amit az osztálytársaid mesélnek..pláne ebben a korban-még az ellenkezője sem igaz :-)
egyáltalán nem szimpla felvágás volt....a saját apám miért akarna felvágni előttem? csak jó fej volt és elvitt pár körre. egyáltalán nem vette el a kedvemet, mert 17 évesen meg is szerzetem a jogsit és igenis hasznos volt az, hogy apu tanított vezetni. az oktatásról meg csak egy példa: egy 18 éves friss jogsis kiscsaj földútról ráadásul balról ki jött elém és összementünk. még neki állt följebb, hogy JOBBKEZES és neki van elsőbbsége. hát könyörgöm ki kap úgy jogsit, hogy azt hiszi, hogy aki neki jobbra van az ad elsőbbséget neki és nem tudja, hogy a földút alacsonyabb rendú út ???? többek köt a jobbkéz szabályt tanultam meg aputól 12 évesen...erről ennyir
neked akkor szerencséd volt a jó oktatóval. én akkor is szigorítanám a rendszert.....
hát nem tudom hogy miket csinálsz, de ha a saját apád nem bízik meg benned, hogy nem viszed el az autót, akkor gond van.
Engem kb. 12 évesen engedett a volánhoz, mentünk hegyen pár kört, aztán utána hegyen csak én vezettem.
Igaz apám sofőr volt, és tudott vezetni, így meg is tanított rendesen, nálam nem volt olyan 14-15 évesen amikor már traktorral mentem meg autóval erdőben stb. hogy tolatáskor hátranézni, úgy megtanított tükörből tolatni, hogy más hátranézve nem megy úgy.
Az autót egyszer se vittem el, igaz jogsi elött nem vezettem annyit, mert féltem egy kicsit hogy elkapás lesz. De mivel van(volt) egy műszaki nélküli autó, azt elkértem(!!) még 16 évesen is, hogy esetleg menjek vele.
most, egy éves B-s jogosítvánnyal, mögöttem több mint 10000km, nem kérem el az autót, beleülök és megyek, de friss jogsinál se ültem bele kérdés nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!