Robogó kontra kocsi?
Ezek szerint kötelező van robogóra is, bár tényleg minimális összeg, tehát ez nem játszik valóban: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__biztositas-papirmu..
Kérdező!
Elég hosszan leírtad a problémádat, amit többen végigolvastunk és mindannyian próbáltunk külső szemlélőként ennyi infóból tanácsot adni, de te gyakorlatilag mindent hárítasz.
Elsőre naivan arra gondoltam, hogy nem akarsz mindjárt összeveszni a pároddal, inkább megkérdezel ismeretleneket, hátha beugrik másnak olyan érv, ami neked eszedbe sem jutott. Logikus lett volna, hisz egy külső személő észrevehet olyat is, ami a döntéshelyezetben lévőnek éppen nem, mert ezerfele számol éppen.
De ennyi arrogáns válaszod után úgy tűnik nem ilyen észre nem vett érvekre vársz, hanem feltehetően már rég összeveszekedtél a témán a pároddal és most itt vársz helyeslést, hogy de igen igazad van járjon csak robogóval a férjed, hisz olcsóbb. Biztosan füldugót használ már a férjed, hogy ne nyaggasd már ezzel a robogó témával. Igazam van? (Mindegy mit írsz, magadat csapod be.) Kiveszekeded magad otthon, most kivaszekeded magad itt, és senki nem ad igazat?
Akkor mondjuk tessék: Igazad van! Mondd a férjednek, hogy járjon robogóval, sok pénzt spóroltok vele!
Na így már jó?
Egyébként most komolyan. Neked sosem volt még olyan az életben, hogy valamiért nagyon lelkesedtél, aztán valami miatt, akár csak amiatt, hogy mondjuk idősebb lettél pár évvel, egyszerűen abbahagytál bizonyos tevékenységeket?
A férjed motorozott korábban, kész. Most mégse akar, olyan nagy baj ez? Kell ez az erőltetés? Nem érne meg annyit a békesség, hogy hagyod, hogy azzal járjon dolgozni, amivel akar?
Főleg, hogyha már ott az autó is...
Egyébként minek az autó? Miért nem azt adjátok el? Te sem azzal jársz. Többet spórolnátok vele. Bár ahogy eddig kivettem azt eszetek ágában sincs eladni, ezért nem is javasoltuk. Biztos kell valamire, nem firtatjuk, tehát autó marad, oké.
Robogót a férjed használná csak, de nem szívesen, tehát még egyszer.. mi javasoljuk eladni a korább említett okokból.
Én legtöbbször biciklivel közlekedem, nekem az éri meg. Jobban örülnék, ha kevesebb autó lenne, nyugodtabb lenne a maradék autós is, hisz nem lenne mindig dugó, nem a motorost és biciklist szivatnák indokolatlanul. Ezért én magam jobban örülnék, ha a férjed robogóval jelenne meg az utakon. A robogósok/motorsosok mindig rendesek velem biciklissel! De nem rajta fog múlni, hogy kevesebb autós lesz. Ha pedig ő maga nem akar robogózni, akkor ne kényszerítsd! Csak mérgelődés közben nem vesz észre egy kátyút és balesetet okoz. Inkább menjen el mellettem autóval vidáman és nagy oldal távolságot hagyva!
Az utakon közlekedünk, ami felelősséggel jár, és ha valaki utálja a járművet ami ül, akkor már ott egy veszélyforrás...
És igen tégla is eshet a fejedre, sőt ha megbotlasz a villamos lépcsőjén, még a fogaid is kitörhetnek. igaz. igaz még ilyet nem láttam. Láttam viszont tök egyedül menni az úton egy robogóst, aki lassan ment. Más jármű nem volt a közelében,de előtte volt valami kő, meg kátyú. A srác akkorát repült, mert ettől felborult a robogója, hogy még a cipője is berepült egy messzebbi árokba. Ő pedig rángatózva feküdt a földön, majd hívtuk a mentőket. Nem tudom, hogy él-e még.
További jó számolgatást!
Szerintem tiszta a képlet. Ha a férjed nem akar robogózni (és Te se), el kell adni.
Nekem is van autóm is robogóm is, és el nem tudom képzelni, hogy ha motorozni lehet (az év 8 hónapjában simán) akkor autóval menjek. Elég elmennem a Kerepesin és végignéznem a 3-4 km-es álló autósort. Amellett hogy 20.000 Ft-ot spórolok én is, kb napi 1.5 órát is! Ami még fontosabb.
Viszont ha valaki nem biztos a dolgában motoron, inkább adja el!
A robogónak nem nagy a fenntartási költsége. Egész évre 3-4 ezer a biztosítás és ugye erre nem kell műszaki, adót se kell utana fizetni.
A javíttatása se költséges.
Ha már ki van fizetve a biztosítás akkor nem mondjatjátok hogy feleslegesen tartjátok nyáron ha esős idő lesz. Ha el is adnátok, a pár ezer ftos biztosítás akkor se jön vissza, ha áll akkor nem is romlik el.
Szerintem a férjed megszokta a kényelmet és azért nem akar robogóval jarni. Ha az autótok annyit eszik mint egy robogó, tehát 3-4 litert akkor tényleg felesleges a robogó, mert mindegy h mi eszi meg azt az üzemanyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!