Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó kontra kocsi?

Robogó kontra kocsi?

Figyelt kérdés
Férjemmel nemrég lecseréltük az autónkat úgy, hogy egy részét hitelből fizetjük. Jelenleg októberig tart még a diákhitel törlesztése és a lakásilleték törlesztése, ami nagyságrendileg 20 ezer forint, azért vettünk egy újabb autót és hitellel, hogy ha lejár ez a két törlesztés, akkor ennek az összegét tudnánk a autóhitelbe törleszteni. Ezen kívül vettünk egy robogót is, hogy a férjem a jó időkben ezzel járjon munkába (Bp. lakásunktól messzi kerületben dolgozik). Ez így tök jó lenne, mert a nyári hónapokban kb. 18 ezerrel kevesebb menne el havi szinten üzemanyagra. A probléma most jön, férjem kitalálta, hogy el kellene adni a robogót. Az indokok: lehet, hogy rossz idő lesz egész nyáron és havi szinten csak pár napot fog tudni robogóval menni. Maradt még megtakarított pénzünk, én azt mondtam neki, hogy szerintem ez a 80 ezer forint most nem hiányzik a kasszából, mert van mihez nyúlnunk, ha kellene. Ezen kívül, ha eladjuk a robogót, szinte garantálom, hogy az a pénz nem fog megtakarításként maradni, mert ha nem jövünk ki a pénzünkből, akkor muszáj a megtakarításhoz is nyúlni. Valamint a robogót nem 1-2 évre terveztük megvenni, hanem jóval több évre. A férjem azzal példálózik, hogy még 2 év alatt sem fogja behozni az árát így és mi van, ha javíttatni kell. Mondtam neki, hogy ezek nem jó érvek, mert nem tudjuk előre, hogy kell-e rá költeni, valamint pont Ő mondta a vásárlás előtt, hogy ezeknek a javíttatása piti összegekbe kerülnek. Az én gyanúm az, hogy megszokta a jót és inkább autóval járna, csak nem meri ezt mondani és inkább kitalál mindenféle indokot, hogy miért kellene eladni a robogót. Ti mit gondoltok erről?
2012. máj. 22. 12:12
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
ha van jogosítványod mondd azt a férjednek hogy Te járnál a robogóval. ha a balesetes ok van a háttérben, megpróbál majd lebeszélni mert félt. bkv-bérlet árát legalább nyáron nem kéne kiadni ha robogózol.
2012. máj. 22. 14:45
 22/29 A kérdező kommentje:
Köszi sajna nincs jogsim. :(
2012. máj. 22. 14:48
 23/29 anonim ***** válasza:

Ezek szerint kötelező van robogóra is, bár tényleg minimális összeg, tehát ez nem játszik valóban: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__biztositas-papirmu..

Kérdező!

Elég hosszan leírtad a problémádat, amit többen végigolvastunk és mindannyian próbáltunk külső szemlélőként ennyi infóból tanácsot adni, de te gyakorlatilag mindent hárítasz.

Elsőre naivan arra gondoltam, hogy nem akarsz mindjárt összeveszni a pároddal, inkább megkérdezel ismeretleneket, hátha beugrik másnak olyan érv, ami neked eszedbe sem jutott. Logikus lett volna, hisz egy külső személő észrevehet olyat is, ami a döntéshelyezetben lévőnek éppen nem, mert ezerfele számol éppen.

De ennyi arrogáns válaszod után úgy tűnik nem ilyen észre nem vett érvekre vársz, hanem feltehetően már rég összeveszekedtél a témán a pároddal és most itt vársz helyeslést, hogy de igen igazad van járjon csak robogóval a férjed, hisz olcsóbb. Biztosan füldugót használ már a férjed, hogy ne nyaggasd már ezzel a robogó témával. Igazam van? (Mindegy mit írsz, magadat csapod be.) Kiveszekeded magad otthon, most kivaszekeded magad itt, és senki nem ad igazat?

Akkor mondjuk tessék: Igazad van! Mondd a férjednek, hogy járjon robogóval, sok pénzt spóroltok vele!

Na így már jó?

Egyébként most komolyan. Neked sosem volt még olyan az életben, hogy valamiért nagyon lelkesedtél, aztán valami miatt, akár csak amiatt, hogy mondjuk idősebb lettél pár évvel, egyszerűen abbahagytál bizonyos tevékenységeket?

A férjed motorozott korábban, kész. Most mégse akar, olyan nagy baj ez? Kell ez az erőltetés? Nem érne meg annyit a békesség, hogy hagyod, hogy azzal járjon dolgozni, amivel akar?

Főleg, hogyha már ott az autó is...

Egyébként minek az autó? Miért nem azt adjátok el? Te sem azzal jársz. Többet spórolnátok vele. Bár ahogy eddig kivettem azt eszetek ágában sincs eladni, ezért nem is javasoltuk. Biztos kell valamire, nem firtatjuk, tehát autó marad, oké.

Robogót a férjed használná csak, de nem szívesen, tehát még egyszer.. mi javasoljuk eladni a korább említett okokból.

Én legtöbbször biciklivel közlekedem, nekem az éri meg. Jobban örülnék, ha kevesebb autó lenne, nyugodtabb lenne a maradék autós is, hisz nem lenne mindig dugó, nem a motorost és biciklist szivatnák indokolatlanul. Ezért én magam jobban örülnék, ha a férjed robogóval jelenne meg az utakon. A robogósok/motorsosok mindig rendesek velem biciklissel! De nem rajta fog múlni, hogy kevesebb autós lesz. Ha pedig ő maga nem akar robogózni, akkor ne kényszerítsd! Csak mérgelődés közben nem vesz észre egy kátyút és balesetet okoz. Inkább menjen el mellettem autóval vidáman és nagy oldal távolságot hagyva!

Az utakon közlekedünk, ami felelősséggel jár, és ha valaki utálja a járművet ami ül, akkor már ott egy veszélyforrás...

És igen tégla is eshet a fejedre, sőt ha megbotlasz a villamos lépcsőjén, még a fogaid is kitörhetnek. igaz. igaz még ilyet nem láttam. Láttam viszont tök egyedül menni az úton egy robogóst, aki lassan ment. Más jármű nem volt a közelében,de előtte volt valami kő, meg kátyú. A srác akkorát repült, mert ettől felborult a robogója, hogy még a cipője is berepült egy messzebbi árokba. Ő pedig rángatózva feküdt a földön, majd hívtuk a mentőket. Nem tudom, hogy él-e még.

További jó számolgatást!

2012. máj. 22. 14:51
 24/29 A kérdező kommentje:
Elmondod nekem kedves utolsó hogy hol hárítottam? Mint ahogy azt már a kérdésben is írtam, ÉN A ROBOGÓ MELLETT VAGYOK! Volt aki leírta az ellenvéleményét, amire én azt írtam, én nem így látom. Engedtessék meg nekem az,hogy legyen egy saját véleményem. Én magamban pro kontra átgondoltam a válaszokat, de aki már a házaséletemben vájkál egy egyszerű kérdés kiírása után és már mindent jobban tud, arra engedd meg nekem, hogy arrogánsan válaszoljak, másnak nem válaszoltam arrogánsan. Ez is az én véleményem, nem arrogáns, de kiállok mellette.
2012. máj. 22. 14:56
 25/29 anonim ***** válasza:
Szerintem fölösleges ebbe belekeverni házasságot, közlekedésbiztonságot, ha a férjnek van jogsija és Ő nem szeretne robogóval közlekedni, akkor nincs szükség a robogóra ergo el kell adni.
2012. máj. 22. 16:41
 26/29 anonim ***** válasza:

Szerintem tiszta a képlet. Ha a férjed nem akar robogózni (és Te se), el kell adni.

Nekem is van autóm is robogóm is, és el nem tudom képzelni, hogy ha motorozni lehet (az év 8 hónapjában simán) akkor autóval menjek. Elég elmennem a Kerepesin és végignéznem a 3-4 km-es álló autósort. Amellett hogy 20.000 Ft-ot spórolok én is, kb napi 1.5 órát is! Ami még fontosabb.

Viszont ha valaki nem biztos a dolgában motoron, inkább adja el!

2012. máj. 22. 17:55
 27/29 anonim ***** válasza:

A robogónak nem nagy a fenntartási költsége. Egész évre 3-4 ezer a biztosítás és ugye erre nem kell műszaki, adót se kell utana fizetni.

A javíttatása se költséges.

Ha már ki van fizetve a biztosítás akkor nem mondjatjátok hogy feleslegesen tartjátok nyáron ha esős idő lesz. Ha el is adnátok, a pár ezer ftos biztosítás akkor se jön vissza, ha áll akkor nem is romlik el.

Szerintem a férjed megszokta a kényelmet és azért nem akar robogóval jarni. Ha az autótok annyit eszik mint egy robogó, tehát 3-4 litert akkor tényleg felesleges a robogó, mert mindegy h mi eszi meg azt az üzemanyagot.

2012. máj. 22. 18:16
 28/29 anonim ***** válasza:
én nekem nagyon sántít a férjed abban hogy ő nem akar robogózni, mert neki az autó kényelmesebb, ezért talál ki mindenféle indokot
2012. máj. 22. 18:51
 29/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tegnap beszéltünk róla. Azt mondja Ő nem amiatt van a robogó eladása mellett, mert kényelmesebb a kocsi (bár ez is igaz), hanem amiatt, mert a megvétele óta 2x volt szervízben mindig mást csináltak rajta és fél, hogy ennek sosem lesz vége.... Tegnap megpróbálta ismét beindítani és újra nem indult a gép. :( Azt mondta, ma elviszi a szervízbe és addig el nem jön onnan, amíg a srác meg nem csinálja rendesen. Szóval ezért van a robogó eladása mellett, de az biztos, hogy bukunk rajta, mert a 2x-i szervíz költségét már nem tudjuk rátenni, mert senki nem viszi el annyiért. Ezt el is ismerte, hogy az Ő butasága. Az egész robogó vétel ugyanis úgy zajlott, hogy tervben volt ugyan, de nagyon hirtelen történt a megvétele, ugyanis az előző kocsinkat hirtelen vitték el és az újra még kb. 1 hetet kellett várnunk. Amikor elvitték a régi kocsit még aznap megvette a legközelebbi robogót, hogy legyen mivel menni munkába. Nem ért hozzá, sajnos befürödtünk vele. :( No hát így zajlott a robogó vétel.
2012. máj. 23. 09:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!