Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Robogó kontra kocsi?

Robogó kontra kocsi?

Figyelt kérdés
Férjemmel nemrég lecseréltük az autónkat úgy, hogy egy részét hitelből fizetjük. Jelenleg októberig tart még a diákhitel törlesztése és a lakásilleték törlesztése, ami nagyságrendileg 20 ezer forint, azért vettünk egy újabb autót és hitellel, hogy ha lejár ez a két törlesztés, akkor ennek az összegét tudnánk a autóhitelbe törleszteni. Ezen kívül vettünk egy robogót is, hogy a férjem a jó időkben ezzel járjon munkába (Bp. lakásunktól messzi kerületben dolgozik). Ez így tök jó lenne, mert a nyári hónapokban kb. 18 ezerrel kevesebb menne el havi szinten üzemanyagra. A probléma most jön, férjem kitalálta, hogy el kellene adni a robogót. Az indokok: lehet, hogy rossz idő lesz egész nyáron és havi szinten csak pár napot fog tudni robogóval menni. Maradt még megtakarított pénzünk, én azt mondtam neki, hogy szerintem ez a 80 ezer forint most nem hiányzik a kasszából, mert van mihez nyúlnunk, ha kellene. Ezen kívül, ha eladjuk a robogót, szinte garantálom, hogy az a pénz nem fog megtakarításként maradni, mert ha nem jövünk ki a pénzünkből, akkor muszáj a megtakarításhoz is nyúlni. Valamint a robogót nem 1-2 évre terveztük megvenni, hanem jóval több évre. A férjem azzal példálózik, hogy még 2 év alatt sem fogja behozni az árát így és mi van, ha javíttatni kell. Mondtam neki, hogy ezek nem jó érvek, mert nem tudjuk előre, hogy kell-e rá költeni, valamint pont Ő mondta a vásárlás előtt, hogy ezeknek a javíttatása piti összegekbe kerülnek. Az én gyanúm az, hogy megszokta a jót és inkább autóval járna, csak nem meri ezt mondani és inkább kitalál mindenféle indokot, hogy miért kellene eladni a robogót. Ti mit gondoltok erről?
2012. máj. 22. 12:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
A fejre eső kő azért kicsit ritkább mint az elütött motoros.Forgalomban lévő arányukhoz képest sokkal magasabb a halálozási sérülési arányuk ez statisztika, de józan ésszel is be lehet látni hogy semmi nem védi egy kis baleset esetén sem.Gondolom a kocsiban azért van légzsák mert az jó meg biztonságos,nem tudom érzed e az ellentmondást..Az hogy ő akarta és meggondolta magát az is normális dolog,valószínűleg nem meri megmondani a valódi okot mert a kapcsolatotok nem őszinteségre, hanem különféle játszmákra alapul.
2012. máj. 22. 13:29
 12/29 A kérdező kommentje:
Atyaég te bizonyára tutira megmondod, hogy játszmákra alapuló a kapcsolatunk. Eszem megáll az ilyeneken, mint te vagy. Nem ez volt a kérdés, ha nem tudsz érdemben válaszolni, akkor menj innen kérlek....
2012. máj. 22. 13:31
 13/29 anonim ***** válasza:
Egész apró dolgokból le lehet szűrni a lényeget ami egy ilyen hétköznapi probléma mögött van.De a kérdésre:adjátok el a motort.
2012. máj. 22. 13:42
 14/29 A kérdező kommentje:
"köszönjük bejelentésed"....
2012. máj. 22. 13:43
 15/29 A kérdező kommentje:
"Egész apró dolgokból le lehet szűrni a lényeget ami egy ilyen hétköznapi probléma mögött van." - Ez mostan neked nem jött be 100%-osan, de még csak 20%-osan sincsen igazad. Most gyere légyszíves és magyarázd el nekem, hogy DEEEEEE, ROSSZ A HÁZASSÁGOD! :D
2012. máj. 22. 13:44
 16/29 anonim ***** válasza:
Nem kell magyarázni már meg is magyaráztad .Ismerősi és rokoni körben 100százalékosan bejött mindig ,ha azt mondtam hogy max 2-3évetek van még hátra együtt vagy annyi se.Hasonló kisebb nagyobb jelekből.Nekem ez elég.Nem vagyok jósnő persze.
2012. máj. 22. 13:53
 17/29 anonim válasza:

(Azt nem tudom honnan szedted,hogy a robogóra nem kell kötelező biztosítás.Ugyan úgy fizetnetek kéne,mint egy autóra,csak nem annyira drága.Majd egy rendőr elmagyarázza 30 ezerért,ha megállítja egyszer a párodat....Az én kötelezőm a robogóra évi 3300ft)

De vissza a kérdésre...

Nekem van autóm,és robogóm is.Én is ugyan ilyen megfontolásból vettem a mocit,mint amit leírtál.Azzal járok dolgozni,boltba,edzésre,szóval mindenhova,ahova egyedül kell mennem.Nagyon sokat spórolok vele,mert az autóm 5-6 litert fogyaszt,míg a robogó olyan 2 liter körül.Kb.napi 40-50 km-t megyek,úgy hogy nekem simán megéri mocival járnom.Csak igazi rossz időben teszem le,vagy ha a családommal megyünk vhova.

Egy robogónak a szervizelése sokkal olcsóbb,és rövidebb ideig tart,mint egy autóé.

Az autóban nem fázol,nem ázol el,és persze egynél (max 2-nél) többen is elfértek.Ja és jóval biztonságosabb!!!

Lehet a férjednek nem jött be a robogózás,csak nem meri bevallani....

2012. máj. 22. 13:57
 18/29 A kérdező kommentje:
De biztosan szuppppper jósnő vagy!!!!!!!!!! Köszönöm a véleményed, a viszont nem látásra!
2012. máj. 22. 13:58
 19/29 A kérdező kommentje:

17-es: igazad van, ezt én kottáztam el. Valóban, most, hogy írod, eszembe jutott, hogy jött egy biztosítós levél és arra azt mondta a férjem, hogy a kötelezője. Szerintem én az átírással kevertem, mert arra mondta, hogy az nincs, csak sima adásvételivel ruházza át a tulajdonjogot.

Valószínűleg az van, amit mondasz, én is ezt gondolom, hogy az autó kényelmesebb. Ma még úgyis beszélünk erről, mert reggel nem volt időnk átbeszélni, hogy mi legyen, én a robogó megtartása mellett vagyok továbbra is.

2012. máj. 22. 14:00
 20/29 A kérdező kommentje:
A kocsink most számolta ki a férjem, 6,4 litert fogyaszt, az előző 7-et fogyasztott, tehát jobb, de még mindig sokat tudnánk fogni a robogóval.
2012. máj. 22. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!