Robogó kontra kocsi?
Igen, az ihletett meg, hogy kiírjam a kérdést. :)
Én nem mondom, hogy menjen szakadó esőben, de mivel előre nem tudjuk milyen idő lesz, illetve azt sem, hogy mennyit kell majd költeni a robogóra, ezért ezek szerintem nem jó érvek az eladás mellett. :( Köszönöm a válaszod.
Én is a kocsi mellett döntöttem, ami semmivel sem fogyaszt többet mint egy robogó:D kis pöttönke, szóval hely sem kell neki több szinte mint egy robogónak. De mégis mennyivel jobb, hogy esőben szélben, hóban fagyban beülök és mehetek.
De ez kicsit másabb. Nekem nem csak nyárra hanem télre is szükséges. De ha ő nem akar robogóval járni, akkor úgy sem fog:S. Feleslegesen meg minek álljon ott.
(Biztos nem vennék fel hitelt járműre, ha még más hiteltartozásom is folyamatban van, de ez most más kérdés. Sőt egyáltalán nem vennék fel járműre hitelt, mert félnék, hogy ellopják, akkor pedig gép is oda, pénz is oda és vehetek bérletet valami buszra...Na mindegy, én már csak ilyen biztosra menő vagyok.)
Kérdésedre:
1/ A robogó után nem kell fizetni valami adót, stb...? Annak is van fenntartási ktg-e a javítgatásokon felül is.
2/ Ha már ott az autó, ami után még több a fizetnivaló (biztosítás, miegyebek), ami független a megtett km-től... Akkor már inkább azt használnám ki, és nem fizetnék még egy jármű után fenntartási mindenfélét...
3/ A robogót/motort sokkal veszélyesebbnek tartom az autónál. Ugyanolyan sebességgel halad a forgalomban, úgy, hogy nincs körötte "védőburok". Én félteném. Lehet ő meg fél is, csak nem meri bevallani. Nem biztos, hogy csak kényelmi baja van. Ezt nem rónám fel neki. Robogónál a bicikli is biztosnságosabb, hisz nem megy olyan sebességgel, azaz ha esik, kisebb a valószínűsége, hogy megsérül/meghal. Robogós/motoros balesetek vészesebbek szoktak lenni...
4/ Ha ketten használjátok, akkor legalább neked sem kell bérletet venned tömegközlekedésre. Elvisz a munkahelyedre, és megy tovább, és haza ugyanígy.
Nincs adó, nincs kötelező a robogóra. Nincs rendszáma sem. Csak a fenntartási költség, ami jó esetben csak az üzemanyag, rosszabb esetben a javíttatás, de az is pár ezer forint, ha éppen kell valamit csinálni rajta és ráadásul eléggé strapabíróak ezek a szerkezetek.
Nem együtt és nem egyfelé járunk dolgozni, így az kilőve, hogy engem furikázzon reggel és délután. Úgyhogy a bkv bérletet nekem meg kell venni, ha nem akarok lógni.
A hitelre nem reagálok, te így gondolod, mi meg másképp gondoljuk, nem ez volt a kérdés, de gondolom azért tetted zárójelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!