Mennyit vezethetnek hetente a kamionosok?
Figyelt kérdés
Azt tudom hogy napi 9 órát vezethetnek és kell 4,5 óra után egy pihenőt tartaniuk. Viszont ismerős mondta hogy egyszer túlléphetik a 9 órát, meg az is meg van szabva, hogy heti hány órát vezethetnek. Hogy is van ez pontosan?2012. máj. 20. 07:49
1/4 anonim válasza:
Ezt minden héten megkérded? Ott van a könyvben benne feketén-fehéren. Vagy kérdezd meg az oktatódat.
2/4 anonim válasza:
4.30 ×2 napi 9 óra .
de lehet 1 héten egy nap 11 ora,és ha másik héten ezt meg ismétled mégegyszer a 11 órás vezetést 3dik héten , akkor visza kell pihened 48óra egy folytában valo pihenésel .
pihenő idő régen lehetet 15perc ×3 de uj törvény 30 perc és majd 15perc .
nekem volt b c e már nem vezetek elveték de majd talán egyszer ujra !remélem sokat segithetem.
4/4 anonim válasza:
"de lehet 1 héten egy nap 11 ora"
Jó lesz az 10-nek is és kétszer.
Egy héten (hivatalosan) maximum 56 órát vezethetünk(2*10+4*9), két egymást követő héten pedig maximum 90 órát.
De ahogy linkelték, próbált kihámozni az AETR-ből, ott minden pontosan le van írva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!