Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Válaszolnátok pár kérdésemre...

Válaszolnátok pár kérdésemre kamionosok?

Figyelt kérdés

Bocsi a bolondos kérdésért, de most így hirtelen nincs a szobámban a fogalmazó készségem... :D

Szóval. Most nyáron szeretném elvégezni a C kategóriás jogosítványt. Ezzel szeretnék egy pár évet dolgozni, hogy összejöjjön a pénz a további dolgokra hogy nyergessel dolgozhassak, és ezzel szeretnék egy fajta rákészülést okozni, hogy ne kelljen személyautóról rögtön átülni nyerges vontatóra, mert az felelőtlenség lenne szerintem. Az lenne az egyik kérdésem, hogy nehéz először "nagy" kamiont vezetni? Itt gondolok a tolatásra is, mert sokszor látom, hogy milyen helyekre kénytelenek betolatni, hát néha kiráz a hideg.. :D Hozzá lehet szokni könnyen?

Egy másik kérdésem szinte az előzőhöz kapcsolódik, hogy mikor először mentetek egyedül külföldre, mégis milyen volt az egész? Volt izgulás? Esetleg valami baklövés?

Azóta nem bántátok meg az egészet?

Remélem tudtok segíteni, mert nincs kamionos rokonom, így nem vagyok annyira tisztában ezekkel, csak annyit tudok, hogy ezt nekem is művelnem kell... :D Jelenleg a B jogsimmal már nagyon sok ezer kilométeren vagyok túl (2 éves, csak így számít soknak, tudom), sok országot bejártam már vele, mindig arra gondoltam, hogy kamionnal ez mekkora élvezet lenne.......

Mielőtt sokan írnátok, hogy nem is annyira bulis, veszélyes, mocsok főnökök meg hasonlók, ezeket a sztorikat már ismerem :D

Válaszotokat előre is köszönöm!

20/f

2012. márc. 26. 22:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hasonló cipőben járok, mint te, én is épp 20 éves vagyok, csak nekem már megvan a C-E jogsim. Magát a teherautót vezetni egyáltalán nem "nagy dolog". Rövid idő alatt hozzászoksz a méreteihez, véleményem szerint jobb vele menni városban, mint személyautóval. De viccen kívül. Vigyáznak rád a kisautósok, és szó szerint félnek tőled. Nehéz eset ma az elhelyezkedés kezdőként sajnos. Ha nincs protekciód, szinte csak a Waberers esélyes.
2012. márc. 26. 22:39
 2/11 anonim ***** válasza:

#1-esnek : Nem C1 E1-ed van ?

Kérdezőnek : Nem feltétlenül gáz ha nyergessel kezdesz, csak legyen melletted olyan aki betanít! A saját tapasztalatom az,hogy tolatásnál a nyugodtság az egyik fő szempont... ne idegeld fel magad, senki sem profin kezdte a tolatást... volt,hogy engem is kiröhögtek,de utána pár hónapra pont az szenvedett a tolatással aki kinevetett... Először csak mosolyogtam,majd segítettem neki beállni... Szóval először jó buli lesz,de miután lesz családod,gyerekeid akkor már nem vágysz külföldre majd. Azon kívül a kamionosokat semmibe nézik sajnos... még a targoncás is ÚR hozzánk képest... De ezeket majd észre veszed...

2012. márc. 26. 23:17
 3/11 anonim ***** válasza:
"Komplett" C-E jogsim van, ami B+2 év, azaz 19 éves korodtól már lehet. Igen, én sem tervezem örökre ezt csinálni. Néhány év alatt míg huszonéves vagyok bejárnám a világot, aztán másba fognék. Nem szabad életcélként tekinteni rá.
2012. márc. 27. 16:24
 4/11 anonim ***** válasza:
Lehetne ,ha pl a holland sofőröket nézzük! Hétfőn elmegy,de pénteken már otthon alszik! Kap fürdőre,kávéra pénzt....Hiába na... ott VAN érdek képviselet!!
2012. márc. 27. 17:17
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát az első tolatás,érdekes volt:)De pár év alatt annyira megszoktam,hogy most már csak a vontatóval,nehéz tolatni:)A méret,meg a hátramenet,valahogy beidegződik.Sokszor veszem magamon észre,hogy személyautóval,jobbra kanyarkor bemegyek a felezővonalra.:) (mert ugye a pótnak hely kell)

Bakit mindenki csinál,nem is kevesset.Senki nem úgy született,hogy egy ilyen gyilkos géppel közlekedjen.

Igen gyilkos,mert ezzel ha nem figyelsz,nagyon sok embert megölhetsz.Alattad 40tonna,meg minimum 400paci.Ha bajt csinálsz,túléled,a hátadon viszed életed végéig,hogy valakit eltettél láb alol.

Én már 96óta nyomom.Én is úgy kezdtem mint te,álmodoztam,és az álom valóra vált.Az első jó pár év nagy buli volt.Aztán mikor a pénteki dugóba láttam,hogy mindenki megy HAZA a melóból,én meg távolodom az otthontól,kicsit szar érzés.Jött a ccsalád,gyerek,még szarabb.Megpróbáltam kiszállni,de nem megy.Hiába a modern technika,telefon nyomkövető stb,mégis szabad vagyok,nem liheg egy mitugrász főnök állandóan a nyakamba,nem blokkolok 6kor,meg 2kor,nem egy szallag mellett állok egész nap.Azt nem birnám ki.Szóval ha ebbe belekeveredsz,nehéz kimászni.

Kérésedre a főnökös,meg a buli negatív részét kihagyom.:)

Sok sikert!

2012. márc. 27. 22:47
 6/11 anonim ***** válasza:
Hogy nem tudsz kiszállni ennek mi az oka? Nem egész egyszerűen csak nem akarsz 300 helyett 100-at keresni?
2012. márc. 27. 22:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Előzőnek : Nem ,ez egy életérzés.
2012. márc. 27. 23:04
 8/11 anonim ***** válasza:
sokan azért nem tudnak kiszállni belőle mert már ezt látta kiskorában erre vágyott. Amikor felnőtt lesz elkezdi ezt a munkát, megszokja ezt az életformázt és azért nem tud kiszállni belőle.
2012. márc. 28. 12:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Még azért kiemeltem a kérdést, hátha még jön egy pár érdekesség :D

Bennem azért van egy kis tartás még a kamionozással kapcsolatban, a teherautótól nem félek, mert azt így belföldön akarom majd "művelni", és azért ha belegondolok, hogy kamionnal például egy Brit vidéki részén az isten háta mögött eltévedve és belebonyolódva keresgéljek, némi izgalmat kivált belőlem, de hát ez persze vele jár, és ez legyen a legkisebb gondom majd :).

Amúgy akartam kérdezni, hogy ha egyből elvégezném a C+E kategóriát, az nem lenne nehéz így először? Nagyon gondolkodom ezen..........

2012. márc. 30. 21:20
 10/11 A kérdező kommentje:

Ja igen, a család.

Nálam ez nem okoz gondot, mivel szülői házból repülök ki, nincs gyerek, most jelenleg egyedülállóban éldegélek, én mindig is ilyen "magányos" ember voltam, és én ezt élveztem a legjobban, ezért is a hobbim a hegyikerékpár, kint az erdőkben nem zavar senki, nem üldöz a társadalom sok problémája, így én el tudom viselni a magányt így fiatalon, az, hogy majd sikerül-e kiszállni, nem tudom, egyenlőre úgy érzem, hogy ez az életem :D

2012. márc. 30. 21:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!