Mi értelme van a levehető vonóhorognak?
Semmiben sem akadályoz szerintem a vonóhorog, max abban hogy ha beléd gurulnak hátulról akkor lehet hogy nem töri össze a lökhárítódat.
Csak arra tudok gondolni hogy az esztétika miatt fontos valakinek. De egy 15 éves kisautónál számít ez? Még egy pár éves passaton se feltűnő és nem lesz belőle attól munkásautó. Egyébként lehet hogy csónakszállítót vagy lószállítót húz maga után.
Igen,szerintem is csak esztétikai oka van a leszedhető vonóhorognak.Újabb típusokon nem leszedhető,hanem behajtható,akár elektromosan is,mint a tükrök. :)
Ha valaki ilyen jópofa tuningautót csinál,annak biztos bántani fogja a szemét,ha ott van.
Egyébként tényleg költségkímélő,ha a vonóhorognak mennek neki hátulról.Bár láttam már a vízszintessel 60 fokot bezáró horgot is,úgy eltalálták a kocsit...
RIgen vagy mondjuk pont az a 15 centi hiányzik, h be lehessen zárni a garazsajtotq.
Szal jó az, ha leveheto
Az, hogy a vonóhorog védi az autó hátulját, eléggé régi tévhit, de nem mindig igaz. Ha valaki csak gurul és nekikoppan, lehet, hogy nem okoz kárt a lökhárítóban, de könnyen előfordulhat, hogy kicsit nagyobb sebességnél a váznyúlványt hajtja el (mert nem tud deformálódni), nem a lökhárító horpad meg. Szóval nem egyértelmű, hogy a vonóhorog mindig, minden esetben jó, mert megvédi a lökhárítót.
A levehető horognak akkor van értelme, ha mondjuk pont az a pár centi hiányzik a garázsban, esetleg valaki ritkán használ futót és nem akarja, hogy útban legyen a horog (mondjuk mikor pakolja a csomagtartót, belerúg vagy a garázsban akad bele). Sőt, ha van gyári tolatóradar, néha az is megbolondul a horogtól, folyamatosan sípol vagy 0 távolságot jelez. A horog meg nem véd meg a lökhárító sarkán támadó oszloptól.
De az is lehet - és ez a leggyakoribb - hogy úgy van elhelyezve a rendszám, hogy a vonóhorog kitakarja, 1-2 karaktert nem lehet rendesen leolvasni. Ilyenkor levehető horgot kell használni, ami nem lóg bele, csak akkor, ha felszerelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!