Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket érdemes letenni?...

Melyiket érdemes letenni? Csak egy jogosítványra van pénzem!

Figyelt kérdés
"B" vagy "A"? Autót nem tudnék venni, mert kezdő jogsis lennék stb. A motorra gondolom kevesebb a biztosítás meg a többi ami kell. Max. 125-150ccm amit vásárolnék motort.
2012. máj. 7. 21:25
 1/6 anonim ***** válasza:
B többet érsz vele mint egy motorral. Még akkor is ha nincs autód. Mivel később lehet és akkor fizethetnéd megint a jogsit.
2012. máj. 7. 21:31
 2/6 anonim ***** válasza:

"Autót nem tudnék venni, mert kezdő jogsis lennék stb."

Aztán mióta feltétele az autóvásárlásnak a jogosítvány?

Elárulom: sose kellett a vásárláshoz jogosítvány!

2012. máj. 7. 21:33
 3/6 anonim ***** válasza:
mindenképp B ha megvan a b-s alapbol vezethetsz 50-ccm3 segédmotort ráadásul ha van b-d van egy gyorsitot a1 tanfolyam (kb 30-40) ezer ami vel megkapod a a1-et 125-cc-ig reméloem érthetö helyesirásért bocsi telorol vagyok...
2012. máj. 7. 21:39
 4/6 A kérdező kommentje:

21:33

"Autót nem tudnék venni, mert kezdő jogsis lennék stb."

Igazad van nem feltétele, és rosszul fogalmaztam, a koromból kiindúlva. 22 vagyok a fiatalabbaknak a biztosítás drágább.

2012. máj. 7. 22:54
 5/6 anonim ***** válasza:

1évig kibírod...

A sógorom 27 éves és 27 évesen lett először autó a nevén(amúgy volt előtte is kocsija) és 38 rugó volt egy évre!! Na most ha vársz te is 27 vagy mittomén meddig ugyanúgy sok lesz...

Annyi hogy ez az astra biztosító, ezért volt ilyen "olcsó".

Nekem viszont még pár hónappal a 20. szülinapom előtt lett autó a nevemen, egy negyedév 13000 körül van/volt, utána még rájött a baleseti is, így 17 lett, most számold ki mennyi lett a végére.

Most viszont eljött a váltás ideje, maradtam az Allianznál, és 29000 ft egy teljes évre a kötelezőm mindennel!

Azért nem mindegy, azt az 1 évet kibírnád, utána minden évben kevesebb, látod nekem is kb fele lett.

2012. máj. 8. 06:32
 6/6 anonim válasza:

Igen de vedd számításba azt is, hogy ha esetleg valamilyen okból kifolyólag neked kell vezetned mondjuk haverod kocsiját vagy valakiét akkor ott a jogsid...

Motort ne vegyél, inkább a jogsit se csináld meg rá, gondolom anyukád se örülne neki, hogy egy száguldó koporsóval utazol, mert ha azzal ütközöl csak a Jóisten tud megmenteni+ rakodni sem lehet bele semmit.

2012. máj. 9. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!