Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Sokan azt mondják hogy sz*r...

Sokan azt mondják hogy sz*r olaj az Arol 2T. Tényleg így van és ha igen, mien olajat használjak helyette?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 30. 21:15
 1/10 anonim ***** válasza:

Tényleg sz*r. Ilyen lerakódással, koksszal lesz tele a kipufogó és a hengerfej: [link]

Tulajdonképpen a lényeg az hogy full szintetikus legyen. Pl.: Agip Speed 2T, Stihl olaj

2012. ápr. 30. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Respol 2T, szinte mindenhol kapható.
2012. ápr. 30. 21:31
 3/10 anonim ***** válasza:
bocsi, nem Respol hanem Repsol
2012. ápr. 30. 21:31
 4/10 A kérdező kommentje:

Kösz szépen!!

És más benzinmotoros gépnél sem jó ez az olaj.

Gondolok itt Fűkasza,Láncfűrész stb.?

2012. ápr. 30. 21:37
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem jó, főleg a felsorolt kisgépekbe (érzékenyebbek). Ez lényegében olajkályhába jó tüzelni, de ahhoz drága.
2012. ápr. 30. 23:23
 6/10 waland ***** válasza:
Hát a babettamotoros kapálógépbe talán, de inkább abba se. Az egyetlen ok, amiért még gyártják, hogy azok veszik, akik még az áfor-os időkben vezettek valami 2-ütemü járművet (trabant, wartburg, barkas, simson...), és azt hiszik, hogy ami akkor jó volt, az most is elég. Csak sajnos az már akkor sem volt jó, csak nem lehetett mást kapni.
2012. ápr. 30. 23:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Én használtam Arol 2T-t 250-es motorban, 700 km alatt sikerült a dugattyúra olyan komoly lerakódásokat növeszteni, hogy amint megláttam átálltam másra.

De épp azt használok ami van: Castrol, Repsol, Agip..

2012. máj. 1. 00:01
 8/10 anonim ***** válasza:
Fűkaszába, láncfűrészbe főleg nem jó. Azok pörögnek ám rendesen, oda még jobb kenés kell. Nem hiába 3000 Ft literje a Stihl olajnak. Ezek bőven 10000 (tízezer) fordulat/perc fölött dolgoznak.
2012. máj. 1. 10:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Apám mindig mindenbe Arol-t rakott és neki még semmi nem ment tönkre.(az olaj miatt)
2012. máj. 3. 16:31
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez most olyan, mintha az állitanánk hogy a Pannonia és a Csepel motorkerékpárok nem is motorok, pár nap alatt tönkremennének, elkopnának a maiak pedig többet bírnak. Ez nem igaz, sőt annyira nem hogy régen kb. a mosóbenzin volt olyan száraz mint most a 95-ös,és bírták akkor is a gyűrődést az áfor 2t-vel a trabik stb. A mai motorok magas fordulatuak, más anyagú a henger ezért kell szinti olaj. Egyébként nálam ugyan úgy kokszolódik a simson dugója a full szintetikustól mint az ásványitól ami azért kicsit meglepett amikor levettem a felújított hengert.
2016. máj. 8. 01:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!