Lada 2107 kérdés?
Figyelt kérdés
Két csővezetéken is repedéseket figyeltem meg, az egyiknek az olajhoz van valami köze, elég rég lehet elrepedve, az autóban olajszint rendben. Mik ezek a csövek, mi a funkciójuk? Holnap korán reggel használni akarom az autót és csak délelőtt tudom lecserélni a repedt csöveket, addig nem lesz baj?
köszi előre is.
2012. ápr. 19. 18:44
1/4 anonim válasza:
Az a vastagabb véleményem szerint a légszűrőházhoz vezet és az a kartergázcső. Kibírja, ha nem cseréled le rögtön.
A másikat nem tudom, az én 01-esemben nem rémlik, hogy lenne olyan, de lehet, hogy tévedek.
A zsiguli.hu fórumán nézelődj, érdeklődj! Ott biztosan tudnak kapásból segíteni.
2/4 anonim válasza:
Ezek a kartergáz-visszavezető rendszer csövei, ha nem cseréled le őket, elvan magának az autó. Csúnyán összeköpködi a motorteret, főleg, ha kopott a motor, de hajlandó menni. Hosszabb távon viszont előfordulhat, hogy ha repedtek a csövek, falsot szív rajtuk keresztül a motor, amit az alapjárati rendszer nem mindig szeret (meg a motor úgy általában sem, de az alapjárati rendszer kevésbé).
3/4 A kérdező kommentje:
Az olajos cső a karburátort és az "olajmérő pálca házat" köti össze. Talán a keverékben felesleges olajat a karburátor kivonja és ezen a csövön juttatja vissza az olajteknőbe?
2012. ápr. 19. 19:33
4/4 anonim válasza:
A kartergáz-visszavezető a forgattyúsházban lévő, olajcseppeket tartalmazó levegőnek biztosít utat a karburátorhoz (illetve a légszűrőn belülre), ahonnan a motor beszívja ezt a levegőt és elégeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!