Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada 2107 kérdés?

Lada 2107 kérdés?

Figyelt kérdés

Két csővezetéken is repedéseket figyeltem meg, az egyiknek az olajhoz van valami köze, elég rég lehet elrepedve, az autóban olajszint rendben. Mik ezek a csövek, mi a funkciójuk? Holnap korán reggel használni akarom az autót és csak délelőtt tudom lecserélni a repedt csöveket, addig nem lesz baj?

[link]

[link]

köszi előre is.

2012. ápr. 19. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Az a vastagabb véleményem szerint a légszűrőházhoz vezet és az a kartergázcső. Kibírja, ha nem cseréled le rögtön.

A másikat nem tudom, az én 01-esemben nem rémlik, hogy lenne olyan, de lehet, hogy tévedek.

A zsiguli.hu fórumán nézelődj, érdeklődj! Ott biztosan tudnak kapásból segíteni.

2012. ápr. 19. 19:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Ezek a kartergáz-visszavezető rendszer csövei, ha nem cseréled le őket, elvan magának az autó. Csúnyán összeköpködi a motorteret, főleg, ha kopott a motor, de hajlandó menni. Hosszabb távon viszont előfordulhat, hogy ha repedtek a csövek, falsot szív rajtuk keresztül a motor, amit az alapjárati rendszer nem mindig szeret (meg a motor úgy általában sem, de az alapjárati rendszer kevésbé).
2012. ápr. 19. 19:28
 3/4 A kérdező kommentje:
Az olajos cső a karburátort és az "olajmérő pálca házat" köti össze. Talán a keverékben felesleges olajat a karburátor kivonja és ezen a csövön juttatja vissza az olajteknőbe?
2012. ápr. 19. 19:33
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
A kartergáz-visszavezető a forgattyúsházban lévő, olajcseppeket tartalmazó levegőnek biztosít utat a karburátorhoz (illetve a légszűrőn belülre), ahonnan a motor beszívja ezt a levegőt és elégeti.
2012. ápr. 19. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!