Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada tuning kérdés. Milyen módon?

Lada tuning kérdés. Milyen módon?

Figyelt kérdés
Milyen olcsóbb átalakítás van amivel morcosabbá tehetjük a gépet?
2012. jan. 7. 10:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mit értesz az alatt, hogy morcosabbá szeretnéd tenni? A motort szeretnéd kicsit életre kelteni vagy csak azt akarod, hogy jól nézzen ki?
2012. jan. 7. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:

1200-as hengerfej a nagyobb sűrítési végnyomásért -> jobban húz

optikai tuning: [link]

a lámpát most csinálom én is :) szerintem nagyon jól néz ki.

Jó hang széria motorhoz: 50-es rendszer proex dobbal kb 20e ft

2012. jan. 7. 11:16
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha a motorról van szó, akkor a kis sűrítőterű hengerfejet nem árt kicsit megigazgatni (erről is van cikk a zsiguli.hu-n). A gyári alkatrészekből kiindulva is eléggé sokat lehet elérni apró finomításokkal.
2012. jan. 7. 11:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Csak motor tuning. Egy amatőr gépet szeretnénk összehozni. De ellőbb csak kisebb módosításokkal kezdenénk. Kaszti kipofozás ,csövezés. És minimális motor tuning. Aztán később jöhet valami komolyabb tuning.(nagy vezérmű,tolós váltó stb) Csak szép lassan. Magyarországon vagyunk. És nem nyertünk a lottón szóval csak apránként.
2012. jan. 7. 18:44
 5/13 anonim ***** válasza:
proex dobot 50-es rendszerrel nem nagyon kapsz 20-t :D csak a proex dob 55ezer jó magyar forint míg egy 50-es rendszer max használtan 6-7 ezer attól függ hogy saválló-e vagy sem
2012. jan. 7. 18:56
 6/13 anonim ***** válasza:

A karosszéria körbelakatolása, erősítése, csövezése és könnyítése is elég sokat fog elvinni. Viszont ha jó futómű kerül alá (zöld szilentek, emelés, normálisan működő gátlók), akkor motortuning nélkül is gyorsabb lehet az autó, mert a Lada-futóműben azért finoman szólva vannak lehetőségek.

A motornál érdemes a gyári elemeknél maradni, csak szépen finomítgatni őket. Ki kell grammolni a dugattyúkat, hajtókarokat, ettől egyenletesebben jár a motor és jobban viseli a pörgetést. Kell rá egy acél lendkerék, ha ezt könnyíted, rögtön pörgősebb lesz a motor, de biztonsági célokat is szolgál: a gyári öntvény lendkerék nem szereti a pörgetést, szét tud repülni és sajnos eléggé közel van a lábadhoz. Ha nem akarsz elszállni a költségekkel, akkor a hengerfej csatornáit kell szépen rendberakni, polírozni a csatornafalakat, eltüntetni az illesztési lépcsőket, összedolgozni a szelepfészekkel. Ezzel is sokat javul a motor rugalmassága, mert nem örvénylik össze-vissza a levegő, hanem értelmesen be tud jutni. Karburátorból egy ilyen motorra elég a mechanikus, szépen felújítva (minden síkba csiszolva, lógásmentes fojtószelepekkel), megfelelően befúvókázva. Ha akad rá pénz, esetleg még egy fokolókereket is be lehet szerezni. A kipufogó meg amolyan vallás jellegű dolog, mindenki másra esküszik, én sem adok benne tanácsot inkább.

Ennyivel már bele lehet vágni, egész jó dolgok sülnek ki belőle. Az autó érezhetően gyorsabb lesz, lehet vele veretni, mint az őrült.

2012. jan. 7. 19:12
 7/13 A kérdező kommentje:
Kipufogóval nem lesz gond, mert saját magam le tudom gyártani akár leömlőtől végig.
2012. jan. 7. 19:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem is a gyártás problémás, a tervezés állítólag jóval nehezebb... :-)
2012. jan. 7. 19:43
 9/13 A kérdező kommentje:
Tökéletesen megtervezett leömlőt nem fogok tudni csinálni ez tény. De az egyenlő csőhosszra tudok figyelni és a nagyobb átmérő is meg lesz. Dobot meg tudok gyártani olyat ami épp eszembe jut, azzal nem lesz gond. :) Bár egy Proex replika jó lenne. Csak nem tudom ,hogy néz ki belülről.
2012. jan. 8. 08:53
 10/13 anonim ***** válasza:
Belülről? Egy átmenődob, semmi terelőlemez, a belsejében egy perforált cső van, körülöte meg üveggyapot. A csőre szoktak rakni egy vékony alu lemez (akár fólia) borítást azért hogy a gyapot ne égjen ki belőle mert akkor jóval zajosabb lesz. Én olyan dobot készítek majd aminek a vége lecsavarozgató így cserélhetem benne a gyapotot X időközönként. :) Ha sajátot készítesz, szerintem sok terv van a neten beméretezve meg minden.. Egy délután alatt kész is. Sok sikert!
2012. jan. 8. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!