Trabant indítása? ( többi lenn )
Pannóniába. Nézz meg egy videót, indítás után nem véletlenül van mögöttük akkora felhő hogy semmit sem látni.
Én állítólag alacsony füstölésű olajat használtam egy darabig (Agip valamicsoda), azzal is akkora pamacsokat szórt hidegen hogy hátranéztem és nem láttam a házunkat. :D
Át lehetne alakítani hogy menjen kevesebb olajjal, de ahhoz hajtókart, dugattyút, csapszeget stb. kellene cserélni. Így meg mondhatom hogy teljesen eredeti. :P
A kilencvenes tempóm miatt nem sokáig szoktak mögöttem lenni. Meg ha felmelegszik már nem füstöl fordulaton (csak alapjáraton kicsit), szóval nem olyan vészes.
Mondjuk lámpánál nem mernek közel megállni mögöttem, nem értem miért. :D
Adok néhány tippet, amik nekem bejöttek, félig vág ide, de nagy haszna van:
Ha hosszabb idő múlva fogom csak beindítani (3-4 óránál több idő elteltével), akkor nagyon nagy gázfröccsöt adok neki, abban az ütemben, ahogy felpörög a motor, hirtelen leállítom és kihúzom közben a szívatót! Ez az igazi Trabis módszer, így könnyebben fog beindulni.
A másik módszer még indításkor a gázzal történő pmpálás a benzincsap megnyitása után. Mielőtt beindítod a motort, párszor lenyomod a gázpedált.
Viszont, ha hamarosan be akarom indítani, akkor nem szabad ezt a felpörgetős módszert alkalmazni, a gázpedálpumpálást se. Olyankor csak simán kell leállítani és szívató sem szükséges az újraindításhoz(csak télen).
Hideg motor Indítás:
Az általam javasolt módszerrel és jó akksival pöcc röffre beindul a kocsi. Kihúzott szívatóval járatom a motort egy helyben, 1 percig kb. Majd félig visszatolom, így megyek vele egy darabig, majd teljesen visszanyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!